Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Grafický editor – 7. díl

V minulém díle jsem vám vykládal o přímkách. Dnes to celé trochu rozšíříme a povíme si o čtvercích a obdélnících.

VoIP telefonie se rozrůstají

Alternativní telekomunikační operátor Tiscali představil novinkovou službu volání, založeném na VoIP technologii.

Nejhorší počítačový virus

Když jsem zachytil tuto zprávu, vzpomněl jsem si na jeden starý vtip: „Víte, jak se jmenuje nejstrašnější počítačový vir na světě?“
MSWindows

MySQL – 7. lekcia

V dnešnej lekcii:

* Práca s číslami
* Funkcia SUM
* Zálohovanie a obnova dát
* Prideľovanie práv

Podle Intelu by první čtyřjádrové procesory měly být na světě již v roce 2007

Intel na IDF zobrazil detaily několika velice zajímavých technologií co se týče toho, kde se servery a desktopy budou nacházet v roce 2007. Podle snímků společnosti Intel očekává, že bude dodávat multijádrové procesory Xeon založené na jádře Montecito v polovině roku 2006 směřující do MP (multiprocesorového) segmentu. Další generace procesorů Intelu – Tulsa – bude vyráběna použitím 65nm výrobního procesu s velkou 16MB cache.

Resource Hacker

V tomto článku si ukážeme jak překládat programy pomocí Resource Hackeru.

KTV Přerov

Poskytovatel Internetu v Přerově zvyšuje rychlost připojení a snižuje ceny!

SSE4 příjdou s Conroe

Několik vniřních zpráv a roadmap z Intelu potvrdilo, co hodně z nás očekávalo: Intel Conroe (a Merom) budou obsahovat SSE4. Další generace SSE instrukcí bylo uvedeno jako část platformy „Significant Video Enhancements“ vestavěné do přicházející Intel platformy.

Obrázek ke článku Příkazová řádka – 2. lekce

Příkazová řádka – 2. lekce

Kdo někdy dělal HTML, tak se asi dostal k termínům "absolutní a relativní cesty". V dnešním díle si ukážeme, jak se tyto používají v DOSu a jaké problémy jsou s tím spojeny. Na závěr bude rozšířený příkaz dir

Soutěž o nejlepší LOGO e-zinu - výsledky

Přinášíme výsledky soutěže O nejlepší LOGO e-zinu Programujte. Poprvé tak budete moci shlédnout všechna přihlášená loga do soutěže, jejich hodnocení porotou a celkové pořadí..

GeForce 7900 Series & 7600 GT

Dne 9. března nVidia vypustila GeForce 7900 GTX a 7900 GT založených na čipu G71 (pro extrémní výkon), které by měly být odpovědí ATi na X1900 XTX. Majitele karet 6600 GT bude zajímat GeForce 7600 GT založená na čipu G73, která by měla současnou oblíbenou 6600 GT nahradit. Jak si tyto karty vedly, ukážou naše testy.

Socket AM2 možná bude podporovat DDR 3 paměti

Je tady velká možnost, že existující socket AM2 bude podporovat přicházející paměti typu DDR3. Tyto paměti sice vyjdoou až v roce 2007, ale paměti DDR3 by možná měly mít velmi podobnou specifikaci jako DDR2. Mělo by to být technicky možné podle zdroje informace.

UV kresba na kartě

Chcete, aby váš počítač měl alespoň trošku rozdílnější vzhled než všechny ostatní? Stačí málo a váš sen může být skutečností. :)

Surfujte, ale spravedlivě

Fair Use Policy z pohledu poskytovatelů služeb. S rozvojem širokopásmových služeb v České republice, a obecně i ve světě, dochází v posledních letech k poměrně zásadním změnám v pohledu na Internet. Uživatelé, kteří byli zvyklí na nejběžnější vytáčené připojení k Intertnetu (tzv. dial-up) a používali primárně datově nenáročné služby, jako je komunikace elektronickou poštou a běžné brouzdání webovými stránkami, objevují s příchodem vysokorychlostního Internetu nové dimenze služeb.

Scalable Vector Graphics

Počuli ste už o formáte SVG? Je to pomerne nový „grafický formát“, pomocou ktorého môžeme zobrazovať vektorovú grafiku. Samozrejme, nie je na tom predsa nič výnimočné, podstatným faktom je, že ide o vektorovú grafku na webe. Keď ešte zdôrazním, že za tým nestojí žiadny flash, iste každý spozornie. Ak by ste teda radi vedeli viac, čítajte.

Grafický editor – 6. díl

Dnes se podíváme na některé geometrické nástroje do našeho grafického editoru. Jako první se podíváme na přímku, ta je asi nejednodušší a velmi důležitá.

Serverhosting v pevnosti

V průběhu druhé světové války se snažila britská vojska posílit protileteckou obranu ostrovů Velké Británie také výstavbou pevností na moři (tzv. Maunsellovy námořní pevnosti), nedaleko od pobřeží. Jednou z nich byla i malá pevnůstka Roughs Tower, vzdálená asi sedm mil od britského pobřeží (tedy dle tehdy platného britského práva již v mezinárodních vodách) a asi šedesát mil od Londýna, která jako jedna z mála unikla zkáze a byla po válce velmi dlouho opuštěná. Tu obsadil 2. září 1967 bývalý major britské armády Paddy Roy Bates a na nějakou dobu se zde usídlil i se svou rodinou. Po krátké době zde vyhlásil nezávislý stát Sealand.

Masm32 - Direktivy

"196156 - Bude-li důstojník přistižen, jak očichává sedlo rotopedu v dámské tělocvičně, bude propuštěn bez soudu." Určitě jste poznali, že se jedná o jednu z mnoha direktiv, které lze zaslechnout v serálu Red Dwarf. Ale my se dnes podíváme na jiné direktivy a doufám, že budou zajimavé i přesto, že nejsou tak vtipné jako v již zmíněném seriálu.

AMD do boje proti alianci Skypu a Intelu

Společnost AMD se odhodlala k předvolání firmy Skype, aby tak doložila své tvrzení, že se Intel snaží zneužít své dominantní pozice na procesorovém trhu a zbavit se konkurence. Tah je reakcí na oznámení, že komunikační klient Skype 2.0 obsahuje vlastnosti dostupné pouze uživatelům s procesory značky Intel.

BSA vyšla s vervou do boje proti softwarovému pirátství

Kampaň proti softwarovému pirátství a nelegálnímu softwaru zahájilo sdružení výrobců komerčního softwaru BSA (Business Software Alliance). V jejím rámci hodlá kontaktovat (zprvu dopisem, později i telefonicky) zhruba desítku tisíc malých a středních firem v ČR a na Slovensku a informovat je o rizicích vyplývající z nelegálního užívání softwaru a o prevenci proti softwarového pirátství.

Rozhovor s Kenem Claffeyem

Rozhovor s produktovým manažerem Adaptecu. Adaptec je možná v podvědomí veřejnosti známý jako výrobce řadičů. Ovšem jejich produkty lze najít v širokém spektru IT trhu, od stolních počítačů po korporátní společnosti. Více o Adaptecu, ale také o jejich technologii SAS nám prozradil Ken Claffey.

Znáte již význam RoHS?

Mnoho výrobců elektroniky se poslední dobou holedbá tím, že již splňují nebo mají v plánu splnit požadavky RoHS dané Evropskou unií. Ale o co jde?

Procesory koukají do budoucna

Byla nebyla dvě království, která mezi sebou soutěžila již po věky věků. O pár měsíců starší Intel vytvořil technologii zvanou Vanderpool, zatímco o pár ulic vzdálená AMD přišla s technologií Pacifica.

VB – 41. lekce

41.1 Událost validate
41.2 Výpustka
41.3 TabIndex
41.4 Hranaté závorky a názvy objektů
41.5 Rychlokomentování
41.6 Přednosti a překrývání
41.7 Funkce Static
41.8 Vlastnost Container
41.9 Domácí úkol
41.10 V další lekci

Microsoft přesvědčuje o výhodnosti legálních Windows

Práci na počítačích s nelegálními kopiemi operačního systému Windows se připravil uživatelům znepříjemnit výrobce systému, společnost Microsoft. Nová součást programu, kterou firma nabízí v akci „Výhody legálních Windows“ pod službou Automatická aktualizace, má docílit toho, že se všichni uživatelé, kteří nevědomě či vědomě porušují autorská práva, zaregistrují k legálnímu používání vlastní kopie. Vyplývá to ze sdělení společnosti Microsoft.

Výsledky 2371-2400 z celkem 3 031 nalezených
  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý