Photoshop – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Photoshop – Články – Programujte.comPhotoshop – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Multiexpozice digitálních fotografií

Multiexpozice digitálních fotografií

Adobe Photoshop naštěstí neumí pouze transformovat přirozenou lidskou krásu ve všech podobách do uniformních a žádaných modelů. Naposledy jsem jej využil pro více kreativní účel. Při mém umělecky směrovaném focení jsem se často setkal s problémem, že na fotce toho nemám příliš mnoho. Záběry, kdy se na snímku rýsuje postava sedící, stojící, pózující, nebo kde mi dominuje makro detail, mě přestaly v jistém okamžiku uspokojovat. Chtěl jsem už něco, co dokáže na první pohled budit pozornost.

Obrázek ke článku Photoshop je králem fotek – podívejte se na fotky před a po

Photoshop je králem fotek – podívejte se na fotky před a po

Známe to všichni – většina fotografií, se kterými se dnes potkáváme na každém kroku – v televizních reklamách, tisku, na plakátech, billboardech a hlavně na internetu, mají s originálem společného máloco. Původní focený objekt je často změněn k nepoznání. Výsledek je však obvykle vždy lepší než originál. Na pár upravených kousků se nyní podíváme.

Obrázek ke článku Photoshop - když grafik opustí realitu, aneb opravdové faily při úpravách

Photoshop - když grafik opustí realitu, aneb opravdové faily při úpravách

Photoshop je pravděpodobně nejrozšířenějším a zároveň nejmocnějším nástrojem pro kompletní editaci grafiky. A kdo by dnes nechtěl vypadat dokonale. Vidina většího poprsí a štíhlejšího pasu mladé středoškolačky, která díky Liquify filtru svoje vnady skutečně zvětší, ale zároveň neefektivně zdeformuje i prostředí kolem sebe, to je jen začátek.

Obrázek ke článku Photoshop II - dodatek k 1. lekci

Photoshop II - dodatek k 1. lekci

V dodatku (bohužel velmi opožděném od původního článku) budou vysvětleny určité technické výrazy, které se budou hodit každému, kdo chce jít věci blíže k jádru. Vysvětlíme si, co je barevný režim a model a také jak fungují u fotografie.

Obrázek ke článku Tvorba layoutu webových stránek

Tvorba layoutu webových stránek

V tomto tutoriálu si ukážeme, jak ve Photoshopu vytvořit jednoduché, ale i přesto dobře vypadající webové stránky. Pomocí 11 jednoduchých kroků vás postupně provedu procesem tvorby velmi jednoduché stránky, která může být ve výsledku použita třeba pro osobní prezentaci.

Hlavičky šroubků

Hlavičky šroubků se vždy hodí, ať už pro webdesign, nebo pro různé grafické návrhy. Je to velmi jednoduché a účinné. V tomto článku se dozvíte, jak na ně.

Vector girl

U uživatelů je celkem oblíben vector art, takže i my si něco lehkého zkusíme vytvořit.

Ledové písmo

Blíží se nám Vánoce a s nimi snad i sníh a led. Proto jsem se inspiroval nadcházející dobou a připravil pro vás návod, jak udělat ledové písmo, které se může hodit jako nadpis na web.

Zlaté písmo

Jednoduchý a rychlý návod na efekt zlatého písma

Práce s barvami

Něco málo o barevných režimech RGB, CMYK a stupních šedi

Filtry a efekty v praxi – 1. díl

Dnes se naučíte používat několik základních filtrů implementovaných do Photoshopu, různé postupy stylizace a další užitečné věci.

Effect text

Tak jsem pro vás při dlouhé chvíli vytvořil zajímavě vypadající text…

Výsledky 1-30 z celkem 41 nalezených
1  2     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý