Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

3Ds Max - 11. lekce

Obsah
1. Klávesové zkratky
2. Změna velikosti os pro Move/Rotate/Scale
3. Přenastavujeme si max na naše jednotky
4. Modelujeme zátiší

..

Flash

Jistě si vzpomínáte na to, když jsme se bavili o komponentě WinSock. A jistě také znáte různé klienty pro ICQ a podobné. No a určitě tedy znáte situaci, kdy vám tlačítko na liště začne oranžově blikat. A teď dozvíte, jak se to dělá.
..

Programátor roku 2005: dárek pro každého!

Exklusivní dovolená, notebooky, mobilní telefony a řada dalších zajímavých cen v astronomické hodnotě 250 tisíc korun. I tak lze popsat nejatraktivnější kolo největší programátorské soutěže, která oficiálně končí ve čtvrtek 2.února...

Obrázek ke článku Python - 14. lekce

Python - 14. lekce

Prvočísla jsou v programování takovým prubířským kamenem. Na vytvoření programu, který bude určovat, jestli zadané číslo je či není prvočíslem, potřebujete znát pár základních příkazů. Čeho ale je potřeba více, je pořádně si to rozmyslet a vymyslet, jak my sami určujeme, jestli číslo je prvočíslem a pokusit tuto metodu převést na program. A o tom je dnešní lekce.

3D Mark 06

A je to tady. Další verze testovacího programu pro ty, kteří si rádi zkouší výkon svého PC...

První dojem mluví za web

Studie popisuje test se skupinou internetových uživatelů, kteří posuzovali hodnotu webových stránek pouhým mrknutím oka.

NetObject Fusion - WWW snadno a rychle

Pokud byste si chtěli vytvořit vlastní internetové stránky a neznáte žádný programovací jazyk, není nic snazšího, než použít NetObject Fusion. Tento program není v Čechách moc rozšířen a ani se nedá nalézt na serverech, které nabízejí programy, ať v demu či trial verzi ke stažení zdarma...

Simulace - 4. díl

Vzhledem k tomu, že cítím potřebu dolpnit články o kondenzátorech, věnuji tento článek právě jim a to se zaměřením na popis jejich dynamického chování.

Optimalizace pro vyhledávače - SEO I.

Poslední dobou je optimalizace webu jednou z nejdůležitějších a nejnutnějších věcí, kterých je třeba dosáhnout. Ovšem nemluvíme tentokráte o optimalizaci kódu z hlediska standardů W3C konzorcia, nýbrž o optimalizaci pro internetové vyhledávače. V úvodu si osvětlíme některé základní pojmy.

VB – 39. lekce

39.1 Používání znakové sady Unicode
39.2 Úvod do tabulky FlexGrid
39.3 práce s tabulkou FlexGrid
39.4 Výběr a formátování
39.5 Domácí úkol
39.6 V další lekci
..

MySQL – 4. lekcia

V dnešnej lekcii:
* príkaz WHERE
* logické operátori
* doplňovanie a mazanie dát
* príkaz COUNT
..

Soutěž o krále programátorů se blíží do finále

Programátor roku 2006 se blíží do finiše. Právě odstartovalo poslední kolo soutěže, které je z pohledu cen jednoznačně nejatraktivnější. Vítěz finálového kola, které oficiálně končí ve čtvrtek 2.února, získává zájezd v hodnotě 100 tisíc korun. ..

Weblogový server Blog.cz

V současné době je populární mít svůj internetový deníček, takzvaný weblog (zkráceně blog), do kterého si můžete zapisovat cokoliv vás napadne a návštěvníci blogu mají možnost napsané články komentovat. Není tak jednoduché si svůj weblog vytvořit, proto spousta serverů nabízí již předpřipravené weblogy, do kterých můžete jednoduše a pohodlně vkládat své články. Jedním z nich je server kvalitního českého fulltextového vyhledávače Jyxo s názvem Blog.cz. Na jeho vlastnosti se nyní podíváme.
..

Turbo Pascal - 9. lekce

Dnes si povíme něco o datových strukturách. Znamená to sjednocení několika proměnných nebo konstant pouze do jedné.

Zvoní veľkému Billymu na poplach?

Postavenie operačných systémov Microsoft Windows je na trhu viac než dominantné. Niektorí ich nenávidia a zatracujú, iní ich milujú a prácu na PC si bez nich nevedia predstaviť. Takzvanej "anti-Microsoft" lige nespokojných užívateľov tento článok iste vyčarí na tvári úsmev.
..

MySQL – 3. lekcia

V dnešnom dieli:
* Vkladanie do tabuliek
* Príkaz SELECT
* Nulové Hodnoty (NULL)

Prohlížečům vede Internet Explorer, ale pomalu ztrácí

Světu internetových prohlížečů podle nejnovější analýzy nadále dominuje Internet Explorer firmy Microsoft. Za rok však přišel o pět procent podílu a postavení. Naopak dále posílily konkurenční výrobky Firefox a Safari.
..

Domáca kancelária zdarma? - 1. časť

V tomto článku si ukážeme, že nie vždy musíme vyhadzovať tisíce za profesionálne aplikácie, ukážeme si, že existujú aj iné alternatívy. V dnešnej dobe, kde ceny softwareu už dávno prekročili prijateľné hranice, sa našťastie ešte nájdu aplikácie, ktoré sú schopné nahradiť mnohé iné, platené. A tak ak ste to práve vy, ktorý nie ste až tak majetný, aby ste si mohli dovoliť produkty svetových výrobcov, čítajte.
..

Win32 API - 1. díl

Tak vás vítám u 1. dílu o Win32 API. Dnes si povíme něco teorie o základu vytváření nejjednodušší aplikace ve Windows. Tu si vytvoříme a podrobně popíšeme. Porovnáme rozdíly od textového režimu a také se seznámíme se zprávou MessageBox :-)
..

Přechod na XHTML - 2. díl

V druhém díle seriálu "Přechod na XHTML" se budeme zabývat technickou stránkou (ne teorií jako minule).
..

VB - 38. lekce

38.1 Registry
38.2 Rýpání do registrů
38.3 Domácí úkol
38.4 V další lekci

IT Future 2006

4. ročník odborné konference IT FUTURE 2006, která se uskuteční ve dnech 7. – 8. 2. 2006. Konference je tématicky zaměřena na serverové produkty společnosti Microsoft uvedené na trh v roce 2005 a na připravované produkty pro rok 2006...

Displej na SD kartě

Chcete vědět, kolik máte ještě volného místa na SD kartě? Pak je právě pro vás určena tato novinka...

Výsledky 2491-2520 z celkem 3 031 nalezených
  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý