Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – 13. díl – podprogramy

Vývojové diagramy – 13. díl – podprogramy

Doposud platila rovnost - co úloha, to jeden vývojový diagram. Dnešním dílem počínaje tato rovnost platit nebude, protože se naučíme využívat tzv. podprogramy, rozvětvíme si tak program na další celky.

Obrázek ke článku Tvorba vizuálního stylu - 4. díl

Tvorba vizuálního stylu - 4. díl

„Od myšlenky až po zhmotnění“. Tvorba CID má pět fází, v tomto článku se budeme věnovat třetí fázi, kdy už se nám při budování značky objevují první vizuální výsledky. Dozvíte se, že na názvu záleží, proč používat myšlenkové mapy a že bez potu a dřiny to nepůjde.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy - 12. díl

Vývojové diagramy - 12. díl

V tomto díle zakončíme cykly s podmínkou na začátku a s podmínkou na konci složitějšími úlohami. Budeme v nich kombinovat různé typy cyklů.

Obrázek ke článku Středoškolská fyzika, začátek – co je třeba znát?

Středoškolská fyzika, začátek – co je třeba znát?

V tomto díle kurzu o fyzice se chci věnovat tomu, co by člověk měl znát, než se začne fyzikou jako takovou zabývat. V článku najdete povídání o fyzikálních veličinách a jednotkách, něco o matematickém aparátu, kterým byste měli disponovat pro zvládnutí kurzu, a poté nějaké matematické příklady, abyste si ověřili, zda to zvládnete.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – 11. díl

Vývojové diagramy – 11. díl

V dnešním díle si ukážeme příklad, který vyřešíme pomocí všech tří typů cyklů. Dále si ukážeme typ úlohy, pro kterou je vhodnější použití cyklu s podmínkou na začátku. A nezapomene na příklad se zadáním PINu do mobilu.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – 10. díl

Vývojové diagramy – 10. díl

Doposud jsme se zabývali cykly, u nichž byl přesně dán počet opakování. Rozměry nebo rozsahy pro ně bývají dobře známy. Existují ale případy cyklů, kdy nevíme, kolik opakování budeme muset projít, abychom se dobrali cíle. O těch je tento díl seriálu.

Obrázek ke článku 5 nejlepších online her letošního léta

5 nejlepších online her letošního léta

Letošní léto nebylo nijak horké a to se projevilo i na zvýšeném zájmu o online hry. Raketka.cz, která nabízí stovky online her pro zábavu, sestavila žebříček pěti nejžhavějších her letošního léta.

Obrázek ke článku Tvorba vizuálního stylu - 3. díl

Tvorba vizuálního stylu - 3. díl

„Naučte se říkat, kolik za to chcete“. Jak na to a další rady a tipy naleznete v novém dílu našeho seriálu o tvorbě vizuálního stylu od A do Z.

Obrázek ke článku Startup – finančný pohľad II

Startup – finančný pohľad II

Predchádzajúca časť sa venovala stručnému opisu toho, čo budeme musieť do začiatku zaplatiť a akú formu podnikania zvoliť. Keď už máme tento úvod za sebou, môžeme sa pozrieť na možnosti, kde peniaze reálne vziať.

Obrázek ke článku Tvorba vizuálního stylu - 2. díl

Tvorba vizuálního stylu - 2. díl

„Na co se nezeptáte, na to nedostanete odpověď“ a „Všechno vždy včas“, i takto nějak by se dal shrnout obsah prvního navazujícího pokračování nového seriálu o kompletním procesu tvorby vizuálního stylu od výběru klienta až po spuštění nového vizuálu.

Obrázek ke článku WebExpo - konference, která rozvířila stojatý český rybník

WebExpo - konference, která rozvířila stojatý český rybník

Organizátoři WebExpa připravují již 4. ročník konference pro lidi od webu – vývojáře, webdesignéry i projektanty. Letošní ročník je, zdá se, příkladem efektu motýlích křídel v kleci. Pokud vás diskuze (převážně na Twitteru) minula, nabízím rozsáhlé shrnutí, včetně názorů od našich celebrit.

Obrázek ke článku Jak Google zobrazuje výsledky hledání napříč časem

Jak Google zobrazuje výsledky hledání napříč časem

Google mnohdy zobrazuje u běžných výsledků vyhledávání i další informace – sitelinks, jména přátel, informace ze sociálních sítí, datum vydání, hodnocení a mnoho, mnoho dalších. Na několik ukázek se teď podíváme, a to jak na aktuální, tak již historické výsledky v průběhu času.

Obrázek ke článku Tvorba vizuálního stylu - 1. díl

Tvorba vizuálního stylu - 1. díl

Průvodce celým procesem tvorby vizuálního stylu od výběru klienta až po spuštění nového vizuálu. První díl s podtitulem „Jste jen tak dobří, jako jsou vaši klienti, vybírejte pečlivě“.

Obrázek ke článku Sovětské propagandistické plakáty

Sovětské propagandistické plakáty

V době propagandy neexistovaly v Rusku jiné prostředky, jak se dostat k informacím, než noviny. Televize, rádio nebo internet, jak je známe dnes, nebyly, a proto se stala hlavním bolševickým motorem typografie (1917). V článku si ukážeme několik vybraných plakátů tehdejší doby spolu s malým výletem do historie této země.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – 7. díl

Vývojové diagramy – 7. díl

Dnešním dílem začneme cykly. Nejprve si ukážeme, k čemu jsou dobré, a následně si vysvětlíme první typ, tj. cyklus s daným počtem opakování. A článek zakončíme krátkým příkladem.

Obrázek ke článku jQuery - posouvání elementu v různých směrech

jQuery - posouvání elementu v různých směrech

Kdo jste se v životě setkal s jQuery, určitě znáte jeho funkce na slidování elementů – tedy .slideUp() a .slideDown(). Tento článek vám ukáže, jak pohybovat s bloky i do jiných směrů.

Obrázek ke článku Středoškolská fyzika - úvod

Středoškolská fyzika - úvod

Úvodní díl nového seriálu o tématech středoškolské fyziky. Zasvěcení do historie oboru jako takového plus přehled kapitol v budoucích částech tohoto seriálu.

Obrázek ke článku Vítěz EXACT ITchallenge pojede do Afriky

Vítěz EXACT ITchallenge pojede do Afriky

Závody horských kol „ITchallenge“, kterých jsme mediálním partnerem, se letos odehrají v sobotu 3. září v Kamenici u Prahy. Na letošního vítěze firemních týmů čeká navíc velmi atraktivní cena: kompletní startovné pro dvoučlenný tým na závod Cape Pioneer Trek, který se pojede v Jihoafrické republice v roce 2012.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy - 6. díl

Vývojové diagramy - 6. díl

V tomto dílu zakončíme téma podmínky složitějšími příklady, na kterých si ukážeme, že podmínek může být ve vývojové diagramu více.

Obrázek ke článku jQuery - horizontální vysouvací navigace

jQuery - horizontální vysouvací navigace

Tvorba horizontální vysouvací navigace s pěknými slajdovacími efekty za použítí JavaScriptového frameworku jQuery. V návodu si projdeme vytvoření jednoduché navigace a postupně jí přidáme ještě další dvě funkce.

Obrázek ke článku HTML5 - multimediálně

HTML5 - multimediálně

Mezi hlavní novinky v HTML5 patří elementy video a audio, které umožňují vkládání multimediálního obsahu na stránku, a to bez využití různých rozšíření a ovladačů, jako je dnes široce rozšířený Flash.

Výsledky 511-540 z celkem 3 031 nalezených
  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý