Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Celý článekGoogle17. července 2014PR
Obrázek ke článku Analýza a optimalizace procesů

Analýza a optimalizace procesů

Zhruba před třemi lety jsem zde publikoval řadu článků o umělé inteligenci. Od té doby jsem dále pokračoval ve vývoji a v současné době bych rád navázal na předchozí seriál a v následujících článcích komplexně shrnul problematiku analýzy a optimalizace výrobních procesů metodami umělé inteligence tak, jak jsem se s ní setkal ve své praxi.

Obrázek ke článku Programování pro Windows v C++ – úvod

Programování pro Windows v C++ – úvod

Ukážeme si, že psát aplikace pro Windows bez použití hotových knihoven či frameworků nemusí být tak frustrující, jak se zdá. V tomto a návazných článcích si ukážeme, jak efektivně vytvářet rychlé a relativně nenáročné aplikace v C++ a Win API.

Obrázek ke článku LaTeX 3 – První matematické krůčky

LaTeX 3 – První matematické krůčky

Psaní článku pomocí LaTeXu ocení především studenti matematických, fyzikálních a přidružených oborů, kde je potřeba sepisovat práce s velkým množstvím matematických zápisů - např. rovnic. Dnes si ukážeme, jak do našich textů snadno vkládat matematické symboly či vzorce, a vytvoříme jako příklad menší výukový materiál pro funkce více proměnných.

Obrázek ke článku WPF pro začátečníky – 1.díl – Úvod do WPF a vytvoření projektu

WPF pro začátečníky – 1.díl – Úvod do WPF a vytvoření projektu

Není tomu tak dávno, kdy se s aplikacemi pracovalo pomocí příkazového řádku. Dnes je však ve většině případů pro úspěch aplikace klíčové vytvořit jí přehledné a jednoduše ovladatelné grafické uživatelské rozhraní (GUI). V .NET jsou pro vytváření GUI připraveny dvě technologie - starší WinForms (WF) a modernější Windows Presentation Foundation (WPF). Tento seriál se věnuje právě druhému zmíněnému. 

Obrázek ke článku LaTeX 2. – Psaní prvních dokumentů

LaTeX 2. – Psaní prvních dokumentů

V tomto článku si vytvoříme náš první dokument, který bude za něco stát. Každý jistě potřebuje napsat seminární práci, zápočtový domácí úkol a někteří to dělají právě pomocí LaTeXu.

Výsledky 301-330 z celkem 3 031 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý