Dobrý den,
mám napsaný v html seznam cd a rád bych si udělal možnost, že budu budu mít navrchu stránky vypsaná písmena abecedy, např. tedy:
A, B, C, ... E
a když kliknu na C, tak mě to hodí v seznamu na první cd, které začíná písmenem C.
Bude to tedy vypadat takto:
Calli
Colom
Curen
...
Je mi jasné, že použít php, ale to je tak vše..
Vím, že mě zde nemůžete vypsat celý kód, pouze mě nasměrujte... stačí v kostce a já si potřebné nastuduji... jaké funkce použít a jak vůbec toto provést.
Fórum › PHP
Seznam v php
Skus radsej pouzit nieco taketo, neni to PHP ale je to jednoduchsie na ucel ktory potrebujes.... Vsetky CD budu na jednom dokumente HTML, a po kliknuti sa stranka sama "nascroluje" tam kde zacina dane pismeno....
<a href="#a">A</a> <a href="#b">B</a> <a href="#c">C</a> <a href="#d">D</a> .....
<a name="a"></a>
cdecka zacinajuce a...
.....
<a name="b"></a>
cdecka zacinajuce b...
.....
<a name="c"></a>
cdecka zacinajuce c...
.....
<a name="d"></a>
cdecka zacinajuce d...
.....
... ale ak to ma byt nutne v php, musis si este rozmysliet ci pojdes do databaz (napr. MySQL) alebo to budes mat v text. suboroch... podla toho ti mozem poradit dalej
přes PHP samotný by to šlo pouze pomocí souborů, efektivnější mi přijde MySQL:
$sql = mysql_query("SELECT * FROM `cd` WHERE `name` LIKE '".$pismeno."'", $dbspojeni);
ten paramater pismeno muzes zjistovat a predavat metodou GET. <a href="http://neco.cz/?pismeno=a">A</a>
Databáze nejsou zase tak složité a jejich použitím si ušetříš spoustu času a práce
To crAzY^ : dovolil bych si rejpnout a požadavek trochu poupravit :D
SELECT `nazev` FROM `knihy` WHERE `nazev` LIKE '".$pismeno."%'" ORDER BY `nazev` ASC;
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů
Podobná vlákna
Přenos proměnných z PHP stránky do dvou jiných PHP stránek současně — založil remmidemmi
PHP pre velke projekty, alebo ako na PHP profesionalne ? #2 — založil Smokie
PHP pre velke projekty, alebo ako na PHP profesionalne ? — založil greppi
Nette ako najlepší PHP framework? Alebo čisté PHP? — založil stif
C++ Seznam — založil _Daffy_
Moderátoři diskuze