s C++ za??n?m a jako u ka?d?ho jazyku, s kter?m jsem se setkal m?m nasleduj?c? probl?m. Nikdy nem??u naj?t seznam p??kaz?.
Netrvd?m, ?e jsem zb?hl? v programov?n?, v?t?inou krachnu na nedostatku nalezen?ch p??kaz? :(
T?m mysl?m.
If - podm?nka
else - poku? se nespln? podm?nka
goto - jdi na "bod"
a tak d?le....
Ve st?edu za p?t minut p?lnoc p?ist?v?me v Hamametu v Tunisu a moje aktivity bych tam r?d zam??il na C++.
Nevim, jestli n?co takov?ho na internetu existuje, ale jestli ano, moc v?s pros?m o odkaz na st?hnut?/vytisknut?.
Fórum › C / C++
Příkazy aj.
Ob?v?m se, ?e ??dnou referen?n? p??ru?ku jako k (X)HTML nebo CSS nese?ene?. To co jsi napsal jsou kl??ov? slova a ty se m??e? nau?it v jak?koli literatu?e o C++, v kurzech tady na Programujte, v praxi a mo?n? je?t? jinde.
A pokud jde o dal?? p??kazy a fce, tak je to stejn
:pc: Nemohl by mi někdo, kdo by měl nějakou chvilku volno napsat ty příkazy.
Já vždycky vyhořím na nedostatku příkatů, když vim, jakej co dělá a jak se jakž takž chová, tak neni problém to zkombinovat v celkem realizovatelnou myšlenku, která se dá už napsat do zdrojáku a doufat, že jsem se trefil.
Předem děkuju a moc prosím.
Jdu spát, tak se mějte :pc:
No, tak jestli myslíš jiné jazyky, tak jenom html a trošku php.
Html jsem docela zvládl, rozumim všem příkazům, jen protože jsem je našel na netu popsaný.
PHP jsem zkrachoval na nedostatku příkaz?.
C++ zatim asi chápu jen hello world.
Kupovat knížku zatim nechci, dokud nebudu vědět, že s tim něco budu umět dělat.
Greben napsal:
No, tak jestli mysl?? jin? jazyky, tak jenom html a tro?ku php.
Html jsem docela zvl?dl, rozumim v?em p??kaz?m, jen proto?e jsem je na?el na netu popsan?.
PHP jsem zkrachoval na nedostatku p??kaz?.
C++ zatim asi ch?pu jen hello world.
Kupovat kn??ku zatim nechci, doku? nebudu v?d?t, ?e s tim n?co budu um?t d?lat.
Ty asi vůbec nech?pe? podstatu programov?n?. Nejde o to um?t v?echny p??kazy a fce zpam?ti (u v?t?iny jazyk? to ani nen? mo?n?), ale p?edev??m o to um?t programovat a pochopit logiku jazyka, kter? pou??v??.
U PHP jsi zkrachoval na sv? celkov? neznalosti a ne na nedostatku p??kaz?.
Chce? v?d?t, jestli bude? schopnej s n?jak?m jazykem n?co d?lat? Tak se nau? programovat a nau? se ten jazyk - jinak to nejde.
BTW: seznam p??kaz? ti sem nikdo nenap??e k ??dn?mu jazyku, proto?e by to byl neskute?n? dlouhej seznam a nav?c to nikdo nezn?. HTML je zna?kovac? jazyk a jako takov? se ned? roz???it - proto je mo?n? je v?echny popsat.
Tak to necháme bejt, jsem hold tupej začátečník.
Teď bych ale potřeboval jinou věc.
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int i;
for (i=0; i<2500; i++)
{
char znaky=i;
cout << "nZnak cislo:t" << i;
cout << "ttZnak:t" << znaky;
}
cin.get();
cin.get();
}
Jak mám udělat za county ukládání do textového dokumentu?
To jsem nikde zatim neviděl.
A kolik je celkem těch Ascii znaků?
A ještě, občas, když to udělá něco jako tohle:
Znak cislo: 10 znak x
Znak cislo: 11 znak x
Udělá to tam občas mezeru a počítač udělá takovej te píp zvuk, kterej to dělalo i v princ of persan 2D.
Plz pomozte. :pc:
tak popořadě :-)
1) vkládání do textového souboru -
vytvořit si třeba něco jako InputFileStream, a použít místo cout (uplně stejně)
2) ascii znaků je 128 = 2^7
3) no a ty zvuky to dělá proto, že na začátku ascii je několik, resp docela dost řídících znaků (třeba 007 - BEL) tak proto pípání a jiné nečekané chování, zkus google a najdi si ascii table a uvidíš ;-)
Ok, tak?e.
Nevim vubec co je ten:"[i]InputFileStream[/i]" C++ ho neztu?n?, tak?e ani nevim, jestli to je n?jakej p??kaz. A v lekc?ch jsem ho nena?el.
J? ?ikal ?e trpim na nedostatek p??kaz? a ty jsi m? spr?vn? doplnil: a zku?enost?" :D
:pc:
for (i=1; i<256; i++)
257 nebo 258 u? d?l? znaky jako je 1 jinak 257 a 258 jsou pr?zdn?.
128-256 n?jak? se opakujou, ale ne v?echny.?
Greben napsal:
Ok, tak?e.
Nevim vubec co je ten:"[i]InputFileStream[/i]" C++ ho neztu?n?, tak?e ani nevim, jestli to je n?jakej p??kaz. A v lekc?ch jsem ho nena?el.
J? ?ikal ?e trpim na nedostatek p??kaz? a ty jsi m? spr?vn? doplnil: a zku?enost?" :D
:pc:
for (i=1; i<256; i++)
257 nebo 258 u? d?l? znaky jako je 1 jinak 257 a 258 jsou pr?zdn?.
128-256 n?jak? se opakujou, ale ne v?echny.?
M?j posledn? p??p?vek v t?to diskusi jsem nemyslel zle, tak?e sorry, jestli jsi to tak pochopil.
C++ nezn?m, ale InputFileStream bude objekt a pro jeho pou?it? bude nejsp?? nutn? p?ilinkovat n?jakej hlavi?kovej soubor.
Ne, zle jsem si to nebral.
Ale měl jsi z 90% pravdu, možná mi chybí jen nápady a ty já bych z několika příkazů mohl najít.
To už jsem totiž párkrát na php udělal.
Projel jsem si pár stránkem s příkazama a z toho jsem dal dohromady mailera.
takže
#include <iostream>
#include <fstream>
OutputFileStream ofs = new OutputFileStream("filename.txt");
usnig namespace std;
int main()
{
ofs << "ahoj";
}
A ještě nějakej jinej problém.
C++ mi nechce brát nové projekty.
Musim je kopírovat a nesmim přejmenovat :(
Asi dám reinstal.
Greben napsal:
Ne, zle jsem si to nebral.
Ale m?l jsi z 90% pravdu, mo?n? mi chyb? jen n?pady a ty j? bych z n?kolika p??kaz? mohl naj?t.
To u? jsem toti? p?rkr?t na php ud?lal.
Projel jsem si p?r str?nkem s p??kazama a z toho jsem dal dohromady mailera.
tak?e
#include <iostream>
#include <fstream>
OutputFileStream ofs = new OutputFileStream("filename.txt");
usnig namespace std;
int main()
{
ofs << "ahoj";
}
A je?t? n?jakej jinej probl?m.
C++ mi nechce br?t nov? projekty.
Musim je kop?rovat a nesmim p?ejmenovat :(
Asi d?m reinstal.
Co to je? To je cele spatne.
1)OutputFileStream, vubec ve stadndartnim C++ neexistuje. Kdyz uz, tak tridy ifstream pro cteni a ofstream pro zapis.
2) Vytvoris pointer na tridu OutputFileStream, ale dale uz s tim vubec nepracujes jako s pointrem(nevidim tam nic jako dereferenci * ).
3) Priklad jsem nekompiloval, mozna je spatne
#include <iostream>
#include <fstream>
using namespace std;
int main(int argc, char *argv[])
{
ofstream fout("filename.txt"); // otevre soubor s nazvem filename pro yapis v text. rezimu
fout << "Tak tohle by melo byt v souboru" << endl; // Zapise vetu do souboru
fout.close();
return 0;
}
?
2Greben: Jdes na to __naprosto__ spatne...jazyk se ucis tak, ze postupne prochazis treba ucebnici a postupne se ucis od zakladu k slozitejsim vecem, plnis jednoduche ulohy a podobne...soucasne se ucis i myslet a vymyslet algoritmy. Naucit se nazpamet klicova slova je naprd, nema to smysl...takze doporucuju zmenit tvuj plan, jak se naucit jazyk, protoze tudy cesta nevede...
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Greben napsal:
Znaky: char ii=xxx
pak napíšeš: cout << "zdrav"<<ii<<"!"
Aha, mno, pokud to ukladas do souboru, tak neni treba delat tyhle serepeticky. Tohle je leda tak dobre na hrani si s konzolovymi aplikacemi, kde se pouziva jine kodovani , narozdil od kodovani v oknech(tead pokud delas pod Windows).
Takze priste muzes klidne napsat:
#include <fstream>
#include <iostream>
using namespace std;
int main(int argc, char *argv[])
{
ofstream fout("filename.txt");
fout << "?????????"; // a presne tato sekvence se zapise do souboru
fout.close();
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}
A jeste mam dotay tentokrat pro some_one:
Koukal jsem se na internet resp. googloval , abych nasel OutputFileStream a nasel jsem nejakou knihovnu scl, mohl bys mi to blize popsat, protoze na tech strankach neni k jejimu vyuziti nic moc napsano, teda aspon ja to nenasel. Ovsem pokud to je ono. Dik
ak sa budes venovat C++ budes moct robit:
API - aplikacie "okna" s roznymi prvkami ako tlacitka, editacne polia atp.
OpenGL, D3D - 3D grafika, popripade hry
a spustu dalsich veci, napr ja sa hram s kniznicu SDL.
takze ak chces tvorit, kup si knihu :ok:
Mistrovstvi v c++ | Naucte se c++ za 21 dni
No spíše jsem se trochu pozapoměl - už jsem dlouho nedělal v C++,a v .NET už se totiž moc nepoužívají nějaké zkratky, a to moje OutputFileStream prostě v C++ znamená ofstream - prostě výstupní stream do souboru.
- ze slov co chci si prostě odvodím název třídy (někde z celých slov (C#) někde jen z částí (C++))
No, asi bych si zase měl něco napsat v C++, zapomínám tyhle věci nějak rychle :-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
At příkazy — založil ...
Príkazy — založil hirakami
Příkazy system — založil bubliňák
SQL příkazy — založil Jano
Podokno a prikazy — založil myky