Aké skúsenosti máte s touto distribúciou? Plánujem si ju objednať cez tú free službu a plánujem ju nasadiť na nový notebook :) Zároveň sa pýtam, či nie je blbosť kupovať taký lacný notebook (bez OS) ako je tento:
http://online.gamo.sk/?Mode=Sti&StiId=54663 - Toshiba
Kamarát mi ju priamo zo skladu vie zohnať do 11 000 Sk, takže absolútne výhodná kúpa :) Čo poviete?
Fórum › OS - GNU / Linux
Ubuntu 8.04 LTS (Hardy Heron) -- notebook
Ja mam notebook od asusu a naprosto bez problemu...ale chtel jsem si tento TOSHIBA notebook taky objednat ale rozmluvil mi to jeden clovek na foru protoze mu tam nesla wifina......jinak více na forum.ubuntu.cz
To kezalb : Díky za názor... Vo svete NB sa moc nevyznám a chcem vedieť, že nie je Toshiba veľmi kazová značka (t.j. že by som ho musel veľmi skoro reklamovať) a či sa kúpa oplatí. S tou wifinou, hm. Myslím, že by tam neudávali, že je tam integrovaná wifina, keby nebola funkčná, no nie? :) Možno ten človek mal unikátny problém a vyriešila by ho reklamácia a výmena za novú Toshibu :D Fórum si prelistujem.
To Tocimanko : neslo o to ze by wifi nefungovala vubec pouze v ubuntu mu to nejak nechodilo (ale nevim zda to zkousel na jinym OS) jinak jako znacky toshiba bych se moc nebal (ale nevim jak si na tom stojej s ubuntu jak jsem psal mam asus) jinak asi nejlepsi notasy na ubuntu jsou dell ale to je bohuzel cenove uplne jinde......
Keď nie ubuntu, tak potrebujem nejakú inú vhodnú distribúciu Linuxu na NB. Pri Ubuntu 7.10 som mal problémy (nevyriešené) s 5-minútovým bootovaním, takže ak budú i teraz, zabijem sa :D Potrebujem niečo, čo nemusím týždeň konfigurovať a prispôsobovať a sťahovať gigabajty aktualizácií a závislostí a súčastí. Potrebujem to na PHP, MySQL Developing prípadne neskôr i C/C++... Kancelárske programy (OpenOffice, etc.) a práca s Internetom (FF, Thunderbird) samozrejmosťou... Proste ako šikovná náhrada Win XP :D
te wifi, bych se nebal...*buntu by ti melo zarizeni detekovat automaticky...paklize ne, staci chvili googlit a najdes kvantum tutorialu a HOWTO jak to udelat manualne...
Ja mam tiez Ubuntu 8.04 na ntb (Asus) a nemam sa na co stazovat. Vsetko slape vyborne
2Architekt: Tocimanko chce distribuciu, ktoru nemusi stale nastavovat a konfigurovat a ak sa nemylim (co sa mozno mylim), tak Debian jeho podmienky prilis nesplnuje. Za to Ubuntu do bodky. To je plne pouzitelne hned pri prvom spusteni :) Jedine co treba je este pripadne postahovat par programov, ale to uz zavisi na kazdom uzivatelovi.
2Architekt: Tocimanko chce distribuciu, ktoru nemusi stale nastavovat a konfigurovat a ak sa nemylim (co sa mozno mylim), tak Debian jeho podmienky prilis nesplnuje. Za to Ubuntu do bodky. To je plne pouzitelne hned pri prvom spusteni :) Jedine co treba je este pripadne postahovat par programov, ale to uz zavisi na kazdom uzivatelovi.
Jojo, mýlíš se. Rozdíly mezi Debianem a Ubuntu jsou v zásadě dva. Ubuntu zásadně zjednodušuje řešení uživatelských práv (sudo na všechno), což je spíš nevýhoda, pokud to s Linuxem myslíš vážně (rozdíl mezi rootem a uživatelem chápe i moje mamka :-). A druhej rozdíl je v tom, jak rychle se do systému dostane novej software, což je u Ubuntu o něco dříve, protože Debian má velké nároky na stabilitu software a než balíčky projdou do verze Testing (ideální na desktop, Stable je na servery) tak to může trvat o pár dní déle, než u jiných Linuxovýxh distribucí (ale to je spíše také výhoda, protože se tím eliminují problémy, jako zmíněné 5min. bootování).
To Smokie : Presne. Nejde mi o niekoľko týždňovú konfiguráciu... Nemám na to čas :D Keď sa budem hrať napr. s jadrom a niečo sa pokazí, tak reinstall mi narobí len problémy a zas stratím kopec času. Ale možno vyskúšam i Debian. Ubuntu je podľa mňa akási odvodedina Debianu, ale rozhodne podarená. User (a nie len user ;)-friendly a široká podpora komunity (nevravím, že Debian nie...).
To Smokie: Nemáš okrem toho problémy s pomalým bootovaním?
Obnovujem "staré" vlákno a chcem sa spýtať, že či je vážne tak dôležité pri stiahnutí debianu pre ktorú architektúru ho budem sťahovať? Sťahoval by som ho z torrentu...
http://www.debian.org/CD/torrent-cd/
Momentálne mám procesor AMD, ale na NB budem mať Intel. Nechcem to sťahovať dvakrát.
Ďakujem.
To Smokie: Nemáš okrem toho problémy s pomalým bootovaním?
Nie, vobec nie. Problemy s dlhym bootovanim som mal pri Suse neviem kolko (asi dva roky dozadu) na desktope (tiez uz velmi nemam sajn co to bol zac), ale inak pri Ubuntu vobec nie.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze