Ahoj.
Mám hodně pomalý notebook asi 1GHz, 128MB RAM, ... A mám na měm nově instalovaný MS Windows XP Home Edititon SP2.
Tento systém je opravdu nutný. A žádný program. Pouze holý systém.
Start zamere asi 42 sekund. A já bych to potřeboval nějak zrychlit.
Nemá s tím někdo zkušenosti???
Díky
Fórum › Offtopic
Rychlost Windows XP
No, takhle, řekl bych', že to je docela standartní čas bootování, ale jestli opravdu chceš, stáhni si utilitku na smazání programů spouštěných po spuštění (je jich mnohokrát víc, než je ve složce "Po spuštění). Dobrý je například program CCleaner. Doporučuji odstranit spouštění různých "msnmgr.exe" (MSN messenger) a podobně. Jenom pozor, aby ti systém potom ještě nabootoval, kdyžtak to musíš v nouzovym řežimu vrátit zpět.
po pravde tych 42 sek. je dost dobry cas, hlavne s prihliadnutim na velkost op. pamate. Na holom system sa da vypnut este par sluzieb, ale to ti uz moc nepomoze. Podla mna mozes byt rad ze ti to ide tak ako ide.
Jestli je to možný, tak určitě doplň RAMku, aspoň na 512MB (ideálně 1GB).
ne. rozšíření není možné.
Tak potom přeju hodně trpělivosti. :-)
heh, ja mam 2GB RAM, nejaky Athlon X2 frakvenciu teraz neviem a VISTU. Od zapnutia po začatie prace je to minuta 13 sekund
:-(
pozri do BIOS-U. Zapni quick boot. Vypni test pamäte ...
Ještě můžeš v BIOSu vypnout "Floppy Drive Swap" (nebo něco podobnýho), pokud ti po zapnutí chrochtá disketovka. (Být tebou, tak disketovku případně deaktivuju úplně.)
A Visty jsou dělaný na častý používání režimu spánku a hibernace, spíš než klasickýho vypnutí (startoval jsem je naposled minulou sobotu).
512 RAM neni nutny, uspesne sem pouzival 256MB
nejvirazneji se na rychlosti projevuje detekce hardwaru (hlavne sitovky), jestli sitovku nepotrebujes, tak ji zakaz ve spravci zarizeni
a dal pak sluzby, ty, ktery sem zakazal, zrucnil bez ztraty funkcnosti sou v priloze
Jinak, těch 42 sekund je docela dobrý čas.
zatiaľ len 15 sec ;-)...ale v škole sme mali Win XP ktoré ste nezapli ani za 120 min!...proste už aj safe mod sekalo...dôvod:
Procesor naplno,pamäť zaplnená, HDD 63GB zaplnené cca 60 GB...to preto tak pomaly zapína...
Problem by som vydel len v tom, že to bol školsky pc. Tam sa deju veci ... :-DLaik napsal:
zatiaľ len 15 sec ;-)...ale v škole sme mali Win XP ktoré ste nezapli ani za 120 min!...proste už aj safe mod sekalo...dôvod:
Procesor naplno,pamäť zaplnená, HDD 63GB zaplnené cca 60 GB...to preto tak pomaly zapína...
To Bald3rr : Ne, že bych ti nevěřil, ale myslel jsem si, že jak při hibernaci, tak při klasickém vypnutí Vist, se počítač vypne úplně, takže by se buď neměl probouzet "sám od sebe" vůbec, nebo by se mohl probouzet jak z hibernace, tak i po obyčejném vypnutí...
To meneltharion : Čiastočne máš pravdu - pri hibernácii môžeš kľudne vytiahnuť PC zo zásuvky a svoj stav si aj tak zachová, ale keď ho necháš v zásuvke, môže sa sám zapnúť. Napr. mne sa vo Viste stalo, že som dal hibernovať PC, PC sa vyplo a o minútu opäť zaplo.
To Bald3rr : Skús v BIOSe vypnúť rôzne PowerOn[dačo] (PowerOnLAN, myslím, že aj power on keyboard...) a režim spánku nastav na S1, nie S3 (STR), mne to pomohlo - odvtedy sa mi PC neprebúdza ani z hibernácie ani zo spánku.
mephi napsal:
Problem by som vydel len v tom, že to bol školsky pc. Tam sa deju veci ... :-DLaik napsal:
jo to poznám....z hudobnej...lol...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Migracia Active Directory z Windows Server 2008 na Windows Sever 2012 — založil pietro62
Připojení počítače Windows for Workgroups 3.11 k počítačové síti Win… — založil remmidemmi
Rychlost switch — založil Franceq
Moderátoři diskuze