Mám windows vista a když kliknu v start na IDLE (Python GUI) tak se mi nic nespustí.
Nevíte čím to je?
Zkoušel jsem i odinstalovat a znovu nainstalovat ale ani to nepomohlo.
Fórum › Python
Nejde spustit IDLE(python gui)
No tak prosím to nikdo nevíte čím by to mohlo být? Potřebuji co nejdříve poradit a nějak to vyřešit.
Muže mít vliv i to že pracuji pod učtem s omezenýma právama ve windows vista?
Zkoušel jsem to spustit pod učtem administrátora a tam to jede ale nechce se mi pořád odhlašovat a přihlasovat mezi učtama a celkem mě to otravuje. Co s tím.
PROSÍM O RADU.
No jo ale co s tím mám udělat aby to jelo? Nebo neznáte jiný program ve kterém bych mohl programovat v pythonu aby měl barevně odlišení sytaxe, možnost jednoduchého spuštění programu například pomocí tlačítka F5 jako je tomu u idle a aby mi zobrazoval chyby popřípadě zvyraznil řadek na kterém je chyba jako je tomu u idle?
No tak jsem to zkusil a bezuspěšně.
Jenže u většny programu býva pod pravým tlačítkem volba spustit jako administrátor ale zde není.
No aleco kdybych si udělal soubor.bat a ten by mi spustil to IDLE? Na souboru.bat by snad ta volba spustit jako správce měla být ne?
Jenže má to háček a to že nevím kde se to idle v tom adresáři c:/Python25 nachází.
Tak jsem to nakonec udělal tak že jsem si vytvořil soubor.bat v pspadu a do souboru jsem napsal toto
"c:\Users\JP\Desktop\IDLE (Python GUI).lnk"
Teda vlastně odkaz na zastupce IDLE který mám na ploše. Na ten zastupce když klikam tak se nic neděje a žadna volba spustit jako administrator tam není.
Ale když kliknu na ten soubor.bat pravým tlačítkem tak tam je volba spustit jako administrator na to kliknu vypta se mě to na heslo administratora a spustí se cmd a to mi spustím to idle.
no tak aspon ze to jede... a proc si to nenainstaloval pod svym uctem?
(ja teda nastesti visty nikde nemusim pouzivat :D a ani je nikdy neplanuju nasadit-- teda pokud si m$ nedupne zase)
IDLE(python gui) to je ten editor co se nainstaluje s pythonem.
PSPad je dobry ale boužel mi neukaže pokud mám někde chybu kde se nachází a IDLE mi zvýrazní červěně aspoň řádek.
A taky v pspadu není možnost rychle spustit ten program jako napřiklad v idle kde stačí dát jen f5 a program se spustí.
v pspadu to samozrejme je... ale zkazil to ten tvurce kdyz to necha spustit jen pro celej projekt ale ne uz u jednotliveho souboru...
krom toho kdyz neco spoustis tak hadam ze ti to hodi tak jak tak cislo radku kde je chyba
proste kdyz mas tu bocni listu s projektem tak se da nastavit pravym tlacitkem na tom projektu i kompilator a tak...
ale tezko rict jak to ted jede .. driv kdyz se dal nastavit program cim kompilovat/spoustet program primo pro kazdou
priponu a nepotrebovalo to byt nekde v projektu tak to bylo snadnejsi
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Nejde mi spustit python(x,y) — založil Martin Horák
Button v tkinteru nejde v idle — založil Dany
IDLE se chová jinak než Python cmd (čeština) — založil Carduus
Nejde spustiť — založil dodo