Ahoj, přecházim z PHP na C# a zasekl jsem se na jednom problému, kterej je podle mne dost triviální, pokud se ví jak na to.
Mam stránku kde je klasicky hlavička, menu a tělo a já bych chtěl dosahnout toho, aby se v části tělo načítal aspx dokument podle toho jaká hodnota je uložena v proměnné. Zkrátka mam aspx dokumenty třeba 1-6 a zobrazit se má vždy právě jen jeden.
Moje první pokusy vedly k tomu, že jsme měl jednu master page bez jakéhokoliv ContenPageHolder a přidávat jednotlivé odkazy na content jsem se snažil až podle hodnoty proměnné, bohužel stránky, které mají odkaz na danou master page a nemají tam zrovna ContenPageHolder jej důrazně vyžadovaly.
Napadá mne řešení načíst všechny stránky, ale všechny neplatné nějak schovat, ale to mi přijde jako dost neohrabané.
Pokud to někomu něco řekne, v PHP by se to řešilo přes case a include("strankaxx.php")
díky za pomoc
Fórum › .NET
Master page a výběr z několika content pages
Tohle se resi uplne jinak. Masterpage je vlastne nejaka sablona.Cely system funguje tak,ze ty si nadefinujes MasterPage,pak nejakou aspx stranku,ve ktere si v hlavicce urcis,k jake patri MasterPage.Pak pomoci tagu Content a atributu ContentPlaceHolderId nebo tak nejak urcis,kam se dany obsah vlozi v masterpage.
Pak vlastne otevres napriklad stranku stranka01.aspx a ona si zjisti,jaky ma masterpage,a svuj kod do nej vlozi na prislusne misto a zobrazi.
Daji se pak k tomuhle pouzit SiteMap prvky,ale s tema sem jeste nedelal,tak nevim.
Precti si vice informaci o MasterPage,at pochopis presne jejich fungovani.
To dannyk :
da se říct, že princip master page bych celkem chápal, jen nechápu, že ContenPlaceHolderID je v masterpage nastaveno tak na pevno. Nenapada mne jediny zpusob, jak menit obsah na strance dynamicky. tedy neco jako: pokud promenna = 1 pak nacti soubor s ContentPlaceHolderID = start01 pokud promenna = 2 atd...
dík
Tak udelej neco takoveho:
switch(promenna) {
case 1:
Response.Redirect("stranka01.aspx");
break;
case 2:
Response.Redirect("stranka02.aspx");
break;
}
Těch způsobů je mnoho, ale ty se snažíš napasovat své znalosti z PHP na ASP.NET a to povětšinou nebude fungovat. Nejlepší je na to zapomenout a začít znovu (včetně teorie).
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Master Page - pomoc — založil Dave-CZ
Master page - ASP.net — založil XP
Automatické sčítání několika několika buněk (řádků i sloupců) — založil jurasek07
Link On Pages — založil linkonpages
Tvorba šablon - MS Word, iWork Pages — založil KarlaRejsek
Moderátoři diskuze