Ahoj. Vie mi niekto poradit ako by som mohol vyuzit znalosti z jazyka C (Borland C) v DEV C++???
Na skole nas naucili cecko, programovali sme tam na starych 386- kach, ale po stiahnuti DEV C++ do mojho PC som zistil ze okrem prostredia je dost rozdielny. Ked som skusil napisat nejaky program s mojimi znalostami z klasickeho stareho C-cka tak mi to samozrejme neslo. Otazka teda je ci mozem vyuzit moje c-ckovske poznatky a zvyknut si len na inu deklaraciu premennych a ine .h subory alebo sa vsetko musim ucit nanovo. Diki za radu.
Fórum › C / C++
C DEV C++
Podle mých zkušeností zkušeností se dev-c++ dá použít jako plnohodnotná náhrada za borland c, nebo visual studio c++, jen některé věci se tam dělají trochu obtížněji ( mám namysli velké projekty pro win api32, ale to s klasickým c nemá nic moc společného i když z toho vychází ). Použil jsi
#include <stdio.h>
? tato knihovna je nainstalovaná k použití ihned s instalací dev. Možná abych ti mohl trochu víc poradit, tak sem dej ukázku zdrojového kódu, který ti nejde zkompilovat a chyby co ti to hlásí.Skusal som len jednoduchy program na vypocet dvojnasobku zadaneho cisla na zaciatok po dvoch rokoch necinnosti. Tu je zdrojacik:
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
void main()
{
int a;
printf ("zadaj cislo: ");
scanf("%d",&a);
printf("dvojnasobok je %d*2",a);
getch();
}
...a tu su vypisane chyby:
`main' must return `int'
myslel som ze mam zle zadefinovane hlavickove subory, ale tie by mali byt dobre, skus na to mrknut, dik.
To Vlado : Hlavní fce main je typu int a na konci vrací hodnotu '0', pokud se program provedl úspěšně
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
int main()
{
int a;
printf ("zadaj cislo: ");
scanf("%d",&a);
printf("dvojnasobok je %d*2",a);
getch();
return 0;
}
Nazdar.
Tak Vas pootravujem zase ... ci mi vie niekto poradit ako to je s grafickym rezimom v Dev C++, ked chcem programovat v konsolovom rezime projekt s pripomou .c. V starom cecku to bolo ze sa musela napisat presna cesta k adresaru BGI. Tu som ho vsak nenasiel. ???
Vlado napsal:
Nazdar.
Tak Vas pootravujem zase ... ci mi vie niekto poradit ako to je s grafickym rezimom v Dev C++, ked chcem programovat v konsolovom rezime projekt s pripomou .c. V starom cecku to bolo ze sa musela napisat presna cesta k adresaru BGI. Tu som ho vsak nenasiel. ???
takato vec sa uči tušim u nas na škole => dnes je to nepoužitelne :-D Odporučam winapi a v ňom kresliť pomocou GDI. Alebo existuju knižnice ako allegro alebo SDL. umožnia ti toho oveľa viac a je k nim kopa materiálov.
To Vlado :
Ahoj.
Ano mozes. Stiahni si novsiu verziu - wxDevCPP( verzia . Tam sa dajú robiť i projekty ako v Builderi C++ od Borlandu - okienka a tak. Vsetky aplikacie su - projekty, len si treba vybrat, aky projekt chces robit (klasicky - projekt- dosovsky, win projekt ...) Tie win projekty treba si dostudovat OOP. Inak dosovske C je rovnake a nic sa nemeni. Co sa tyka grafickeho rozhrania - vtedy ide o win projekt.
Pozri :
http://www.mirrorservice.org/sites/download.sourceforge.net/pub/sourceforge/w/wx/wxdsgn/
a stiahni si verziu 6.10.1. -ta je funkcna.
Asi tak nejak
Zravi
juraj76
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Allegro v dev c++ — založil nuficek
Moderátoři diskuze