Dobrý den.
Potřeboval bych radu. Jak provést kopírování souborů z CD-čka pomocí procedury v Delphi . Standardní procedury selhávají, zřejmě proto, že soubor na CD-čku je označen jako " jen pro čtení". Prosím poraďte.
Děkuji
Petr
Fórum › Delphi
Kopírování souborů z CD
Jsem začátečník, takže sem se nechal inspirovat postupy v Delphi na kopírování souborů na zdejším webu, např ve fóru. Kopírování na pevném disku není problém, ale stejný postup aplikovaný na kopírování z CD zhavaruje asi na tom co píšeš. Ale nějak tomuto problému nerozumím, protože na CD nic zapisovat nechci. Proto bych potřeboval nějak poradit v čem je zádrhel. Popř, sem hodím i zdroják.
Děkuji
Petr
Takže, níže je uvedeno část zdrojáku. Mělo by tedy jít o skopírování souboru xyz.exe z CD-čka na disk.
begin
AssignFile(FromF,D:\xyz.exe);
reset(FromF); // !!!!! zde mě to kolabuje. Měl jsem za to,že fce RESET má jen číst.
AssignFile(ToF,c:\xyz.exe);
rewrite(ToF); atd
Sice jsem už našel jiný postup za pomocí Delphi Helpu, (který funguje) nicméně problém mě dále zajímá proč tohle funguje jen při kopírování na disku a né i z CD-čka.
Děkuji za odpověď a objasnění :)
Petr
me tak napadlo ze v binarnim modu se otevira soubor pro cteni i zapis na libovolnym miste...
takze asi bude potreba neco takoveho:
AssignFile(myFile, 'Test.cus');
FileMode := fmOpenRead;
Reset(myFile);
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kopírování souborů — založil KarelN