Zdravim,
mohl by jste mi prosím někdo poradit jak mam v Sql jazyce načíst data ze stringu s oddělovači.
Př.
V databázi mám uložený tento string : |aaaa| |ccc | d| |xxx |
Text mezi 1. a 2. oddělovačem chci uložit do sloupce Text1, mezi 3. a 4. do sloupce Text3 atd...
Za odpověď předem díky.
Fórum › MySQL
Načtení stringu s oddělovači
To KIIV : Pouzivam MS SQL. Substring jsem zkousel pouzit, ale problem je v tom, ze jednotlive substringy mohou mit ruznou delku. Nemohl by jsi mi prosimte ukazat jak to mam resit na nejakem priklade.
Predem moc diky
no asi by to vypadalo jako substr( retezec, 1, charindex('|',retezec,2)-1 )
akorat nevim odkud to pocita.. jestli od nuly nebo od jednicky ...
kdyby od jednicky tak das v tom substr 2 aby to vynechalo ten prvni | ... pak najdes kde je druhej a toho se asi chces taky zbavit takze nalezena pozice - pocet pozic od zacatku ... chce to experimentovat tak aby to udelalo presne co chces
a dalsi casti sou uz tezsi ale ne neresitelny.. hledat zacnes od toho koncovyho | pak hledas dalsi... proste to bude pekne hnusnej sql dotaz... ikdyz koukam ze chces jen ty prvni dva tak to bude jen ta druha cast trochu zapeklitejsi ale da se to
Nejsem si jist jestli jsem úplně přesně pochopil dotaz. Přesto, podobné čistící operace by bylo vhodnější aplikovat na aplikační/webové vrstvě. Do databáze by se za optimálních podmínek neměl takovýto "šmejd" vůbec dostat - třeba proto, že nelze indexovat běžným indexem (ale pouze funkčním indexem nebo fulltextem). Zároveň to ukazuje, že datový model je neoptimalizován (dle NF).
Chápu, že občas jste postaven před hotovou věc. Pokud to však je jenom trochu možné, upravte datový model. Nechci domýšlet, co se stane v případě, pokud budete chtít vyměnit některá pole nebo je naopak přidat/odebrat. Zároveň půjde jen velmi těžko provádět nějaké agregační operace - bude potřeba nejdříve provést substring, poté přetypovat a teprve potom vypočítat (na několika tisících záznamech se už projeví výrazné zpomalení).
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Nacteni Stringu — založil dargorar
Načtení externího JSON do stringu — založil pan Hole
Rozdeleni stringu — založil Figa
Zmena stringu — založil Honza
Pridani * do stringu — založil Frek