cawte, zaujimalo by ma ako sa da vytvorit online 3D hra v C# ako je napr. flyff atd. ako co vsetko k tomu potrebujem, v com to mam robit, ci existuju nejake zaklady ktore by sa daly vyuzit atd. kdo otom ma viac info nech napise. dik
Fórum › .NET
Hry v C#
Nejlepší volba na tvorbu her v C# je dnes nejspíš XNA, jpár článků o něm je už i tady na programujte, další spousty informací jsou na internetu (xna.com atd.)
Konec konců, na creators.xna.com jsou i příklady a tutoriály na hry fungující jako klient/server, to je asi vše to potřebuješ :smile1: Čeká tě ale hodně dlouhá cesta k tvoření 3D her online...
A jsi si jistý, že z těch 2-3 videí pochopíš, k čemu přesně ten šroubek a kolo slouží?
Další dotaz, proč podle tebe není XNA na tvoje potřeby vhodné? Nezapomeň, že XNA je vlastně managed DirectX :-)
To KIIV : Já vím, jen jsem tajně doufal, že se k tomu přizná sám :smile10: :smile6: No nic, tak ať se daří :-))
Managed DirectX, který popisuje kniha Programujeme hry v jazyce C# je v dnešní době nepoužíváný, PROTOŽE EXISTUJE NÁSTUPCE: XNA
Pravda, českých knih moc není (ale anglických je dost, třeba od Wrox), ale zkus třeba můj tutoriál tady na programujte.com nebo tutoriál na VB.NET (ten jde hned na 3D, to se ti určitě bude líbit...)
Jak se tak koukám, tak každý tvůj topic ňjáká šílenost.
To lolik : Všechny tyhle informace najdeš třeba na creators.xna.com, už jsem to zmiňoval v druhém příspěvku odshora :-)
ano ano takhle to vypada kdyz stavime motor bez znalosti mechaniky a jakykoliv techniky :)
a nemate nejaky navod ako spravit aspon ten zaklad na hru? ako napr. mapu pozadie objekty postavy botov itemy atd. neviete v com to mam robit? a ako to vlozit to hry? a ako spravit napr. aktualizacije?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
3d hry v c++ — založil RybaRak-WM
C++,hry — založil sa54d
QT - Tvorba hry — založil Franta
Moderátoři diskuze