Řeším delikátní problém. Mám základní desku MSI K8N SLI, procesor AMD Athlon 64 3800+ atd. atd. a 500W zdroj. A mám problém, že když PC vypnu a delší dobu nepoužívám (tzn. když jsem týden pryč) tak kontrolka signalizující zapnutí PC začne dlouze blikat a PC nijak nereaguje -> nejde zapnout, větráky se netočí, vůbec nic nedělá, akorát dlouze bliká. Navíc, nemůže za to síť, nezáleží totiž, jestli je PC vůbec připojeno do proudu, či je vypnutý zdroj a podobně. Nicméně, mám takový trik, když nechám PC chvilku blikat a poté vypnu zdroj -> vytáhnu pc z proudu -> zapnu zdroj -> připojím do proudu, PC v pohodě jede. Dříve jsem to nijak neřešil, nikdy se nestává že týden nezapnu PC, nyní se to ale interval začal zkracovat až teď, kdy se to stane (přestane reagovat, jenom nečinně bliká) hned po vypnutí. Což už je docela nepříjemné. Nemám nejmenší ponětí, čím by to mohlo být (zdroj je AFAIK měněnej a chyba stále přetrvává), nejspíše nějaká chyba v základce. Nevíte, co s tím?
Fórum › Hardware
Nejde zapnout PC
Osobně bych možná prvně zkusil vytáhnout baterku BIOSU na MB a PC zkusit párkrát bez zapojení do elektřiny zapnout. Poté nastavit znovu Bios.
Pokud nepomůže, hledal bych HW chybu
To Mixxy : Nn, zdroj se měnil proto, že PC dělalo právě tohle. Měnil jsem pouze za výkonnější.
nemaš v biose zapnuty S3 ? možno je problem s tym.
takže ta kontrolka stale blika aj keď vypneš pc ? ešte ma napada, ak maš vistu tak existuje nastavenie, ktore zakazuje vypnuť pc ak komunikuje so sieťou. Ak by nič nepomahalo skusil by som reset cmos a potom flash biosu ak existuje nova verzia. Potom by som pc rozobral a povysával od prachu :) no a potom by som sem napisal či to pomohlo.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů
Podobná vlákna
Nejde zapnout — založil Martin
Nejde zapnout kompik — založil Nefaritus
Windows xp se nechce doma zapnout — založil Jirka
Jak zapnout a vypnou maximalizační tlačítko okna? — založil oxidián
WebBrowser - jak zapnout RegisterAsBrowser, kdyz neni — založil Zephy
Moderátoři diskuze