Zdravím, chtěl bych poprosit jestli by někdo ve Microsof Visual C# 2008 neudělal kalkulačku jako je v příslušenství windowsu, pouze s +, -, * a /. Moc by mi to pomohlo. Jde mi samozřejmě hlavně o kód
Fórum › .NET
Windowsovská kalkulačka
No de o to, že když tak klikám na tlačítka a píšu čísla, se kterými chci počítat, tak aby se mi to celé někde zaznamenávalo a pak vložilo na konci do výsledku jako příklad a rovnou vypočítalo. //edit
Asi je to blbě vysvětlené, řeknu příklad: napíšu si do kalkulačky 1, stisknu tlačítko +, napíšu 1, stisknu tlačítko -, napíšu 1. Celé je to 1+1-1. Na konci by to výsledek zjistilo pomocí toho co jsem zadal(1+1-1). Jenže ono to asi půjde vyřešit jinak a takovýmto způsobem vůbec ne. No jak říkám chtělo by to sem vložit hotový kód s komentářema.
To Bendik : To není kritika, fórum skutečně není o tom, abys sem napsal "nevím jak na domáci úkol, udělejte mi ho někdo!", ale od toho, abys sem napsal konkrétní problém.
V tvojom vlastnoim zaujme ... Ok. No ked sa chces naucit programovat s toho ze si prezries kod programu tak to rovno zabal. Neber to zle ale najlepsie spravis ked si precitas nejake tutorialy a potom sa pokusis napisat tu kalkulacku sam.
...
Zacinat s programovanim GUI neni dobry napad zacni v konzoli a postupne sa dopracujes az ku GUI.
To Wizard : No já už zkušenosti s konzolí mám, nejde mi o celý kód, že bych naprosto vůbec nevěděl jak tento příklad naprogramovat. Jde tu o pouze jeden problém, který sem už popsal, jinak mám vše vyřešené. No dobře nechme to být, zkusím na to nějak přijít, i když sem si myslel, že na tomto fóru mi může někdo poradit.
To Bendik : Tak sorry s toho prveho prispevku som to pochopil tak ze nemas ani paru o programovani a chces aby sme ti spravili DU :). Ja ti kludne pomozem ked ide o ten problem co si popisal hore (hadam ze som to spravne pochopil). Ked tomu spravne rozumiem tak by riesenie na tvoj problem mohlo byt nasledovne: Vytvor si premennu napr. 'vysledok' pri prvom zadani cisla do tejto premennej ulozis toto zadane cislo. Potom pri stlaceni tlacitka odpovedajucej operacie (+, -, *, /) nastavis hodnotu globalnej premennej napr. 'operacia' ktora bude typu 'int' na cislo 1 - 4 (1 - '+', 2 - '-', ...). Dalej jednoducho pri kazdom stalaceni tlacitka z operaciou budes testovat ci sa premenna operacia rovna 0 ked ano tak premenna 'vysledok' zostane nezmenena, ked nie tak podla hodnoty premennej spravime pozadovanu operaciu a zmenime hodnotu premennej 'vysledok'.
A to by malo byt vsetko co je nutne spravit. Prilozil by som aj nejaky nazorny kod ale v C# som nerobil tak nechcem pisat blbosti. :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kalkulacka — založil tomas
Kalkulačka — založil Lukáš
KALKULACKA — založil lUKAS
Kalkulacka — založil pawkin
Kalkulačka — založil Anakin