Dobrý večer,
potřebuji z mp3 souboru zjistit bitrate (popis zde http://www-kiv.zcu.cz/~herout/html_sbo/mp3/1.html#hdr_tab).
Každý rámec začíná jedenácti jedničkama, další 3 bajty už obsahují daný informace.
Hledám tedy bajt s hodnotou 255 (1111 1111) a za ním 3 následující bajty, problém je v tom, že těchto 255 je v souboru víc a ty 3 bajty mívají povětšinou jinou hodnotu.
Máte někdo s tímto zkušenosti?
Fórum › C / C++
MPEG hlavička
To KIIV : To mě ani nenapadlo...
Jde mi o to, že tu mp3 budu posílat přes paralelní port do mp3 dekodéru. Usoudil jsem tedy, že budu každou sekundu posílat x bitů (podle bitrate) do onoho dekodéru.
Ještě takovej dotaz, kdyby to byla variabilni bitrate tak by musel být každej rámec jinej, tedy s jinýma hodnotama... je ta uváha správná?
To KIIV : Přikládám obrázek z winampu ... jestli se jedná o proměnou bitrate jsem nezjistil :-)
Je tam, ale napsaná poloha hlavičky na 4513 bajtu od začátku skladby ...její 4 bajty mají hodnotu 255 , 251, 16, 100 tyhle hodnoty s epři hledání toho znaku s hodnotou 255 zobrazují, ale jsou i tam i ty ostatní :-(
btw kdyz to budes hnat do dekoderu po lpt nebylo by mozna od veci hodit tam i vyrovnavaci pamet... a z ni to az postupne brat... ale nevim jak presne ten dekoder facha..
To KIIV : No já to mám jako ročníkovou práci, to by mě vedoucí snad určitě poradil...
Jen jsem měl teďkom zjistit po jakejch částech se budou ty data odesílat po paralelním portu.
Nájdi prvý syncword (FF F hex - ak súbor neobsahuje IDv2, tak je hneď na začiatku súboru, ak áno, preskoč IDtag), prečítaj hlavičku a vypočítaj, kde sa v súbore nachádza ďalšia. Seek, prečítaj novú hlavičku atď. - ale hľadať len tak v súbore 0xFF nemôže fungovať.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Hlavička — založil Levin
TCp hlavicka — založil kuca
Přihlášení hlavička — založil pavel
Hlavička funkce — založil Kadla
Moderátoři diskuze