mam problem. osobne to povazuji za zahadu, ma to opravdu zahadne chovani... pokusim se co nejstrucneji popsat...
takze mam novy notebook acer extensa 5620.. na nem 2 operacni systemy Vista a Linux - Ubuntu. Problem nastal kdyz jsem si chtel notebook pripojit k internetu klasicky pomoci sitoveho kabelu. (ip adresy vzdy nasteny na automaticke ziskavani)..
nejdriv jsem to zkusil doma, internet asi tyden jel, pak se neco stalo, dodavam, ze jsem v nastaveni vubec, ale vubec nic nedelal a internet najednou nejel, ani na vistach ani na linuxu, po dalsi casove prodleve (asi tyden) se to zas rozjelo.
opet jsem nic nemenil, a ted mi to zas nejede. ale pro zajimavost, ted to zkousim na kolejich ve skole a zajimave je ze ted internet nejede jen na vistach, na linuxu jede, dnes jsem prijel domu, zkusil jsem doma pripojit notebook a internet nejede jak na vistach tak na linuxu.. a opet jsem se v nastaveni vubec nerypal a nic nikde nemenil tak mi reknete cim to muze byt?
fakt to nechapu.. jinak to ze nejede internet se projevuje tak, ze jsem pouze v misti siti.. a u ni mam napsano omezeny pristup.. diky za jakekoliv rady, jsem zoufaly..
Fórum › Offtopic
Problem s internetem pls help...
To Spectator : no nevim, ona sit funguje normalne, treba kdyz sesituji nejkay pocitac s notebookem, tak sit jede normalne, i kdyz ten internet zapojuji, tak mi to pise pouze mistni sit a pristup do internetu nemam... dnes jsem to zkousel u kamarada, ktery ma prakticky uplne stejne vyresene pripojeni na internet.. stejny poskytovatel, dokonce mame i stejne APcko a tam inetrnet jel, doma mi nejede, tak jako fakt nevim..
netahas torrenty ? tie mi vo viste odpoja internet a musim az restartovat aby som si pozrel web.
kábel je dobrý ? mal som vyrobeny crossover kabel a ak som trochu pohol s jednou koncovkou tak stratil kontakt.
antivirus/firewall - skušal si vypnuť ?
nastav staticke ip adresy a skus či ide, možno je to niečo s dhcp.
ešte skus vypnuť podporu ipv6, čital som že to môže robiť problemy
viac ma zatiaľ nenapada.
To mephi : tak vezmu to poporade..
torrenty netaham.
s kabelem to urcite neni, na mojem PC (jako klasickem) internet jede normalne
s antiviry jsem to zkousel, ale jelikoz to nejede ani na linuxu, tak myslim ze bude problem jinde..
ipv6 mam vypnuto
jo staticke ip jsem zkousel, to jsem zapomnel napsat, s nema to jede, ale vyrazneji pomaleji nez kdyz to ziskavam automaticky, ale resit to adresama na pevno neni u notebooku zrovna nejlepsi reseni...
na internetu jsem nasel clanek o tom ze visty spatne spolupracuji s dhcp servery, byl tam i navod jak to zpravit (neco v registrech), vse jsem udelal podle planu a furt to stejne - to jsme resil tenkrat kdyz mi to nejelo, pak prisel ten zazrak ze to asi mesic jelo normalne a ted je to tedy zas v pr... jo ale na visty to taky svadet nemuzu kdyz to nejede ani na linuxu..
nejake dalsi napady?
ten kabel od notebooku ide priamo od providera alebo od tvojho routera alebo zdielas internet pomocou ICS (cez počítač s 2 sieťovkami) ?
môj provider povoľuje internet na zaklade MAC, takže ešte toto :)
ako na linuxe neviem, ale ak použivaš ICS tak ti moze internet blokovat firewall na pc, ktorý zdiela internet. Mne firewall v XP ani nehlásil ze nieco blokuje. Proste blokoval.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problém se zobrazením v IE6+IE7 [help pls] — založil Petroff
Problem s jednim programikom Helpnete pls — založil Dark
C# help pls.. — založil Morf
Moderátoři diskuze