Ahoj, mam jednoduchou otázku. Jakou trvanlivost mají cookies, když jim v mém skriptu nezadáme hodnotu trvanlivosti? Myslel jsem, že když dobu platnosti nezadám, tak je nekonečná. Ale na mojí stránce vydrží jen 24 hodin. Jak to zadat aby teda byla hodnota doby trvanlivosti nekonečná?
Díky díky
Fórum › PHP
Cookies
Muzes jim zadat maximalne hodne dlouhou dobu trvanlivosti (treba nekolik let)
Ak nezadas hodnotu vyprsania platnosti cookie, tak kazdy browser to moze chapat inak. Napr. Firefox to chape tak, ze platny cookie je po dobu trvania session (tj. az po zatvorenie Firefoxu). Sice hodnota expire je nepovinna, ale nevidim dovod, preco ju nezadat. Predsa je lepsie, ak programator ma kontrolu nad tym, ako dlho moze byt platny cookie. Nekonecnu dobu expire nemozes zadat a to z toho dovodu, ze expire je typ integer, ale mozes nastavit maximalnu hodnotu typu integer pomocou PHP konstanty PHP_INT_MAX.
Priklad:
<?php
setcookie("meno", "hodnota", PHP_INT_MAX);
?>
To je chytré. Ale jinak to je docela divné, ukládat cookies uživateli na tak dlouhou dobu, kolik je to vlastně let? Já obvykle dávám rok.
Samozrejme v praxi je to nezmysel. Stym som len chcel demonstrovat nahradu za nekonecnost.
D?ky, s t?m INT_MAX si mi pomoh, to m? nanapadlo. No j? to chci proto, ?e moje str?nka po??t? po?et p??stup? (a ukazuje) ka?d?mu u?ivateli zvl?, kolikr?t na t? str?nce on byl. D?l?m to pr?v? p?es cookies, tak?e chci, aby mu to uk?zalo p?esnou hodnotu i kdy? se t?eba vr?t? a? za 3 roky na tu str?nku. Zkr?tka aby se to nenulovalo... Tak d?k za rady
Mam pocit ze za tri raky bude ten dotycny mit uz preinstalovany pocitac, vycistena data prohlizece nebo neco jineho...proc vlastne chces pocitat pocet navstev daneho uzivatele? K cemu je to dobre?
Dobr? to m??e b?t u? jen pro toho u?ivatele - jen tak pro jeho vlastn? statistiku. Tebe by t?eba nezaj?malo, kolikr?t jsi u? nav?t?vil programujte? :-D
S tou p?einstalac? m?? pravdu - v p??pad? Windows? ur?it?. Kdysi, kdy? jsem je je?t? m?l, tak jsem je p?einstalov?val minim?ln? 1x za p?l roku.?:error:?
Prost? to tak chci no. N?kde sem tyhle statistiky u? vid?l. A m? pravdu, pro n?koho to m??e b?t zaj?mav?. Obecn? po??tadlo m? kde kdo. M?m zn?m? co nep?einstalovali windows i po 3 letech. V?m ?e je to blbost, proto?e v?me jak pak takov? PC ?lape. Ale prost? sem si vzal do hlavy ?e to tam tak ud?lam tak proto :) Hodim tam 3 roky a bude ...
d?ky za reakce
Tebe by třeba nezajímalo, kolikrát jsi už navštívil programujte? :-D
No, bylo by to hodně vysoké číslo, ale nicneříkající, protože sem lezu ze dvou různých PC a taky je poměrně často přeinstalovávám :P
Dělam to z jednoho prostého důvodu,
rád píšu v PHP a baví mě to. Jenže nemám žádnou inspiraci ani motivaci, ani nevim co na ty stránky dát. Tak si prostě vymejšlim blbosti a zkoušim co všechno PHP umí (což mi vlastně taky nikdo ještě nedokázal říct, myslim že PHP není jen o tom pracovat s databází MySQL a používat místo framů funkci include).
Tohle bude stránka o hrách, která stejně bude mít návštěvnost tak 5 lidí za měsíc. Nechcete někdo něco vytvořit ode mě ? :) Jediné co jsem dodělal je www.tjctineves.wz.cz ale tam už nevim co tam nacpat, aby to zas nebylo přeplácané :/ O tom že to nepodléhá standardům W3C nechci slyšet, není to žádná profesionální prezentace ...
O tom, že to nepodléhá standardům W3C nechci slyšet, není to žádná profesionální prezentace ...
Divil by ses kolik profesionálních prezentací nepodléhá standardům W3C.
Divil byses jak malo jich splnuje v plne mire :P
Tak pro? tam cpou tyhle identifi?tory -
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
kdy? to stejn? nespl?uje ten standard? U? sem si toho v?im na hodn? str?nk?ch, to je fakt. Je to pak k n??emu dobr??Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze