Ve škole jsme začali s C a používáme překladač DevCpp, jenže když jsem se ho snažila nainstalovat doma na Windows Vista, začal mi hlásit problém. Nainstalovala jsem tu nejpozdější beta verzi. Když jsem chtěla svůj program spustit, psalo mi to, že není zkompilován, což z mého pohledu nebyla pravda, protože kompilace úspěšně proběhla už před tím. Zkusila jsem program přeinstalovat, ale bez úspěchu. Nainstalovala jsem to úplně kompletní, tentokrát jsem všude dala Yes, takže předpokládám, že mám v compu teď plno nepotřebných věcí...
Prográmek jsem zkompilovala - Done. Zkompilovat a pustit -> Program není zkompilován.¨Ať tam vložím cokoli, zkoušela jsem kopírovat i ten úvodní progámek z tohoto serveru, pořád stejná chyba. Nevíte někdo, jak to rozchodit?
Fórum › C / C++
Problém s DevCpp
Hledala jsem nějaké návody na netu - zkoušela jsem tenhle: http://opcode0x90.wordpress.com/2007/10/19/dev-c-bugs-under-windows-vista/ pak to zase psalo, problém s stdio.h, tak jsem mrkla ještě sem http://aresio.blogspot.com/2007/06/vista-and-dev-cpp.html a teď už mi to nehází chybu žádnou, jenom mi to vždy problikne.
no to je dobre ze to jen problikne...
ted bud ten exe spoustej z prikazove radky nebo si pred skoncenim hod neco co necha program zapnutej dokud nezmacknes klavesu...
casto se to dela treba pomoci system("pause"); - tj spustis externi program pause -- schvalne si spust prikazovku a napis pause :D
KIIV napsal:
no to je dobre ze to jen problikne...
ted bud ten exe spoustej z prikazove radky nebo si pred skoncenim hod neco co necha program zapnutej dokud nezmacknes klavesu...
casto se to dela treba pomoci system("pause"); - tj spustis externi program pause -- schvalne si spust prikazovku a napis pause :D
zkoušela jsem tam dát i getchar a nic. Teď na těch blbejch vistách hledám marně příkazový řádek.. zlatý XPčka.. mno konečně. Ten program tam asi nepustím, příkazová řádka mne nepustí jinam než na C:/Users.. a já to mám uložené na disku E...
vytvor si v tom adresari soubor spust_cmd.bat a do nej jen cmd
a pak na ten bat poklepes a mel by se spustit prikazovej radek v aktualnim adresari...
a pokud ani to nepojede na viste tak je smaz a nainstaluj si nejakej pouzitelnej OS :D
WIN+R --> cmd
pak se jen presun do potrebneho adresare (prikaz cd) nebo zadej uplnou cestu k exaci, ktery chces spustit...doufam, ze to ve Vistach funguje :)To crAzY^ :
Pak jsem nejspíš spletl Code::Blocks a DevCpp - v jednom to fungovalo, ve druhym se to muselo nastavit.
system("PAUSE") nedoporučuju, to je lepší vypsat hlášku přes printf a pak dát getchar() - kvůli přenositelnosti
Přestup na disk E se v příkazovym řádku dělá takto:
E: (název disku a dvojtečka)
a pak už stačí psát třeba
cd mojeprogramy\exace\
Mno.. nic. Nejdříve mi to 5x vypsalo Hallo world. Říkám si juhůů. A pak sek a teď už to zase nejde a nevypíše mi to nic. Jenom cosi o Mikrosoft windows a že všechna práva vyhrazena.. (to tam bylo i předtím, ale i s Hallo world). Takže to zkusím naposled přeinstalovat, zkusím jeden ten návod,jestli jsem něco nezblbla a pak už se na to asi vykašlu.
Neznáte nějaký jiný překladač, který byl jel bez problému pod vistama a byl co nejvíce podobný devcpp?
Tak.. už to asi funguje... snad. http://sourceforge.net/forum/message.php?msg_id=4156252 - toto pomohlo, ale je zvláštní, že jsem to zkoušela už před tím a nešlo to, hlásilo, že nemůže načíst stdio. Tak teď to jde a raději se nebudu pídit po tom, co přesně to způsobilo. Budu doufat, že to chvíli vydrží. Díky za pomoc :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Odpocet - devcpp — založil vojta129
DevCpp - Debugovanie — založil NAItReIN
Devcpp - windows — založil vojta129
Hlavickove soubory - devcpp — založil vojta129
Moderátoři diskuze