No hezky mi to v?echno ve star?m foru smazali, tak se zept?m znovu a t?eba te? najdu odpov??.
Sna??m se ud?lat takovou statistiku v delphi, cel? to je o tom, ?e n?kam pot?ebuju ukl?dat data, tak?e datab?ze. Zkou?el jsem Interbase a Paradox. Datab?ze je fajn, funguje, ale kdy? chci v r?mci ankety zapsat v?sledek (po?et odpov?d?), tak neum?m zv?t?it ??slo v poli o +1. Zapsat bych tam je?t? um?l a p?e??st taky, ale nedok??u si p?e??st pole tak, aby to byl integer a j? ho mohl porovnat/zm?nit/zjistit velikost.
V?dycky toti? dostanu nap? z komponenty Query, po zad?n? SQL dotazu, stringlist a ten zas um?m d?t jedin? do tabulky, ale ne do prom?nn?. Byl bych moc vd??n? za jakoukoliv pomoc, bu? tady p?es forum nebo t?eba na icq 270733943. D?kuju
Fórum › Delphi
Databáze
Musím Vám doporučit knihu Delphi v kostce od J. Sedláčka a J. Slaby. První kniha kde jsem našel i s příklady pohyb po databázi, její editaci, vše jasně vysvětleno.
Pro mě složité problémy mají vždy jednoduchý řešení o)
Repeat
Combobox1.Items.add(Table1.Fieldbyname('prijmeni').asstring);
table1.Next;
until table1.Eof;
Hehe :-) koukam ze jsme asi jedini koho to zajima :-)
M?l bych taky takov? dotaz ohledn? datab?ze. Jsme v nich jaxi docela nov??ek a nemu?u n?jak p?ij?t na to jak ??ct programu aby zapsal n?jak? info do tabulky bez u?ivatele :(( Jinak tabulku m?m Paradox7 a zobrazuju pomoc? DBGrid. Poda?ilo se mi akor?t tak p?idat bu?ku. D?k moc za jakoukoliv radu .)
kECUB napsal:
M?l bych taky takov? dotaz ohledn? datab?ze. Jsme v nich jaxi docela nov??ek a nemu?u n?jak p?ij?t na to jak ??ct programu aby zapsal n?jak? info do tabulky bez u?ivatele :(( Jinak tabulku m?m Paradox7 a zobrazuju pomoc? DBGrid. Poda?ilo se mi akor?t tak p?idat bu?ku. D?k moc za jakoukoliv radu .)
R?d bych ti poradil, ale moc jsem nepobral tv?j probl?m. Co znamen? "tabulka bez u?ivatele" ? Zkus to popsat jinak, mo?n? mi to jen nemysl?.?:error:?
Prostě a jednoduše např. zmáčknu tlačítko a objeví se nový záznam, kde bude vyplněno jméno a příjmení.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Tabulky databáze, relační databáze a relace — založil mger789
Databáze ? — založil Láďa