Poraďte, prosím...
Mám Excel (2003), v něm sešit a v něm několik listů. Na každém listu je pár tlačítek a podobných věcí. Potom mám hromadu proměnných, procedur a funkcí, ke kterým bych potřeboval přistupovat ze všech listů. Podle manuálu je to jednoduché: použít slovo Public. Mezi těmi proměnnými mám i pole a ta public být nemůžou, takže budou lokální a budou se o ně starat public procedury.
Ale: když pak takovou public proceduru zkusím zavolat z jiného listu jen tak napsáním jména, překladač řekne, že ho nezná. Tak před něj připíšu jméno listu, ve kterém je definována. To překladači vyhovuje, dokonce automaticky opraví velikost písmen, takže ji našel.
Ale č. 2: když to pak spustím, skončí to chybovou hláškou, že takováhle metoda v tom objektu není.
Takže otázka zní: Kde mám definovat procedury, aby šly volat z kódu libovolného listu? Zkoušel jsem modul ThisWorkbook, ale to nepomáhá.
Prohledáno (neúspěšně):
- Nápověda k VB
- Celé tohle fórum
- Google, několik stránek o VB
Díky.
Fórum › Visual Basic
Jak vyvolat proceduru z jiného modulu? (Excel)
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Moje stránka.
Bylo mi doporučeno deklarovat ty procedury jako public v novém modulu. Tak jsem to zkusil, ale problém je, že v modulech nemůžu deklarovat objekty s WithEvents, což nutně potřebuju. Prý to musí být "class module", ale nevím, jak z obyčejného modulu udělat class.
Takže otázka č. 2: Kde deklarovat objekty s withevents, abych na ně mohl z "globálních" procedur?
Moje stránka.
Moje stránka.
No nic, prostě hodím všechno na jeden list a bude po ptákách.
Konec vlákna.
Moje stránka.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté
Podobná vlákna
Jak smazat neexistující funkci (proceduru) — založil Roman
Jak vyvolat více operací po spuštění události? — založil Machta
Jak zavolat uloženou proceduru přes url? — založil r_a_d_e_k
C#(XNA) jak vyvolat Exception při odpojeném socketu? — založil CZechBoY
Jak udelat proceduru, ktera vyhledava dle retezce? — založil mira
Moderátoři diskuze