Zdravim,
už se tady ta chyba probírala ale stále mi to nějak nefunguje...
při vkládání do mysql (text je např: ěščřžýáíéůú) my myql zahlásí chybu "Incorrect string value: '\xF4\x80\x80\xB9Bu...'"
všechny stránky zůčastněné při vkládání do db jsou v latin2 stejně tak jako mysql ... tak nechápu tu hybu .. když to vkládam přímo přes příkazovej řádek mysql tak je vše ok ale když to vkláídam přes php tak mi to hlásí tuhle chybu. nevíte někdo co s tim ?
PS: nefunguje mi přihlášení na muj puvodní profil don_Dominique, děje se snad něco ???
Fórum › MySQL
Incorrect string value: '\xF4\x80\x80\xB9Bu...'
To KIIV :
$u="INSERT INTO news(datum, nadpis, obsah) VALUES ('$date', '$nadpis', '$text')";
v $date je např 2008-11-28 v $nadpis a $text je např "ěščřžýáíéůú" , pokud tento dtaz provesdu přímo v mysql tak je vš ok ;-)
To KIIV : To sem zkoušel a ani jedno nefunguje :-(
To KIIV : Tak sem to nakonec vyřešil tak že všechny znaky před vložením do db transformuju na xx; a potom ještě tento řetězec proženu funkcí mysql_real_escape_string a pak to de ... neni to asi nejlepší řešení ale funguje to :-D
musis databazi nastavit kodovani pomoci SET NAMES
To CommanderZ : To sem dělal ale stejně to nefunguje :-( takže to dělam tim jak sem psal předtim a fungujeto dobře ...
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů
Podobná vlákna
ERROR 1366 (HY000): Incorrect string value: '\x9B' — založil fnenks
Sum function returns incorrect value — založil support
Kontrola zda string obsahuje jiný string — založil beachboy
String to hex ebo Byte()"string" — založil Roman Uherek
Moderátoři diskuze