Zdravím.
Mohl by mi někdo poradit, jak vycucnu data z formuláře?
Dejme tomu, že bych měl formulář se jménem "formular" a 2 textboxy se jmeny "cinitel" a "cinitel2",
a chtěl bych to dostat do proměnných, nebo jak tomu chcete nadávat (int i = 1; atd...)
Díky všem za snahu,
Khubajsn
Fórum › .NET
Data z formulářů (C#)
string s = cinitel.Text;
int i = Convert.ToInt32(cinitel.Text);
int j = Int32.Parse(cinitel.Text);
Těch možností je několik...
OK. Tak to by bylo, ale teď se mi zase nechce zobrazit formulář :( Prosím poraďte, kde mám chybu ?
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
namespace WindowsFormsApplication1
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
int raz = Convert.ToInt32(prvni.Text);
int dva = Convert.ToInt32(druhe.Text);
int vysledek = raz + dva;
MessageBox.Show("Výsledek: " + vysledek, "Výsledek", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
}
}
}
Vypisuješ do MessageBoxu int, musíš ho převést zase zpět na string. Takhle ti to půjde:
MessageBox.Show("Výsledek: " + vysledek.ToString(), "Výsledek", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
:( Pořád to nefunguje
Aktuální kód:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
namespace WindowsFormsApplication1
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
int raz = Convert.ToInt32(prvni.Text);
int dva = Convert.ToInt32(druhe.Text);
int vysledek = raz + dva;
MessageBox.Show("Výsledek: " + vysledek.ToString(), "Výsledek", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
}
}
}
Já věděl, že tam ten ToString být nemusí, ale nic jiného, v čem by "mohl" být problém mě nenapadlo. A skutečně, je to bez chyby, bez problémů mi fungují oba kódy. Co ti píše kompilátor za chybu?
EDIT: Takovéhle emociální projevy si klidně můžeš odpustit
Žádnou chybu, zkompiluje se to a nic se nezobrazí?
1) Kompiluj to přes F5, tím se to zkompiluje a vzápětí spustí
2) Možná máš napozadí aktivní proces nějaké starší verze toho svého programu (třeba se špatně ukončil, stát se může všechno). Mrkni do Ctrl+Shift+Esc a podívej se, jestli tam ten proces není. Jestli jo, tak ho sestřel. Jestli není, tak nevím:-)
Tak to dělám. Spouštím to přes F5ku. Ten formulář se zobrazí ale když zadám hodnoty a kliknu na Vynásob! tak se to okno neotevře. A teď mi to hlásí chyby:
Error 1 Type 'WindowsFormsApplication1.Form1' already defines a member called 'Form1' with the same parameter types C:\Documents and Settings\Kuba\Dokumenty\Visual Studio 2008\Projects\Násobkář\Násobkář\Program.cs 25 16 Násobkář
Error 2 Type 'WindowsFormsApplication1.Form1' already defines a member called 'button1_Click' with the same parameter types C:\Documents and Settings\Kuba\Dokumenty\Visual Studio 2008\Projects\Násobkář\Násobkář\Program.cs 34 22 Násobkář
Podle té chyby bych si myslel dva identické konstruktory třídy Form1 (se stejnými parametry) a to samé u metody button1_Click
Vzhledem k tomu, že ten link, kam jsi hodil ten svůj projekt nefunguje, tak těžko poradím :-)
To khubajsn : Můj odhad je, že sis jako zálohu zkopíroval původní soubor a teď tam máš oba. S přihlédnutím k tomu, že je to partial class, jsou pak dva stejný kontruktory a dvě stejné metody v jedné třídě, proto to způsobuje právě tyhle chyby při kompilaci.
To Khubajsn : Kde je problém? To musíš vědět ty, mi ti jen můžeme ukázat řešení, resp. tě k němu navést. Pokud nejsi schopen svůj problém přesně specifikovat, tak se raději věnuj výuce.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Když uživate napíše data do formuláře, jak dostat ty data do title? — založil Starý chábr
Data Scientist / Statistik / Data Mining Professional — založil Profinit EU
BASCOM : data(1), &HFF snížit o jednu jednotku dolů na data(1),… — založil grantorino
Hledáme parťáka Big Data Engineera - Big Data na platformě Hadoop — založil Profinit EU
Odesilani formularu — založil Ondřej Karanský
Moderátoři diskuze