Ahojte na notebooku som mal nainštalovanú Vistu, relatívne som sa s ňou naučil aj vychádzať. Teraz ale budem musieť naformátovať disk a mám dilemu čo sa mi viac oplatí tam nahodiť. Buď tam dám pôvodnú Vistu, alebo XPčko pričom budem musieť doinštalovávať ovládače a service packy. Rozhodne by som si tm chcel dať aj Linux, ale to až ako druhý OS. Mohli by ste mi poradiť čo by mohlo byť pre mňa výhodnejšie? Ďakujem za každú radu.
Fórum › OS - Windows
XP alebo Vista
Myslím, že není co řešit, když jsi byl s Vistou spokojený. Pokud se ti líbí, dej si tam Vistu, pokud jsi s ní nějak nespokojený, dej XP.
ja bych rozhodne preferoval ten system, ktery mas legalne. Mic crackla wokna je sice fajn, ale pridelavas si tim spoustu zbytecnych problemu.
To CommanderZ : +1
Mno a pokud máš oba winy legálně (nebo nelegálně), pak bych preferoval podle výkonu notebooku... Já osobně mám na desktopu Visty a na notebooku XPčka... S obojím jsem spokojen tak, jak to mám nastaveno :-)
No samozrejme, že oba sú legálne takže tam problém nie je, skôr ma napadá či tam náhodou nebude problém na mojej toshibe nainštalovať to XPčko keď tam predtým bola Vista, lebo jeden známy s tým mal takýto problém.
To jadus. : Vista Linux? Nemáš na mysli náhodou Vixtu? http://www.dsl.cz/clanky-dsl/clanek-1052/vixta-bezplatny-klon-windows-vista
To je totiž Linux, který rád předvádím kamarádům, fakt super recese:-D
Ja sem jednoznacne pro Vistu.,ale mam i XP.Vistu mam jako main system pro develop a normlani praci a na XP mam jen hry.Nic vic.
Linux bezi na multibootu bez problemu (odzkouseno Ubuntu 8.10)
To anonim : Já jsme mírně proti Vistě - jádro má dobré, ale UI je špatné úrovni. Vista mi připadá strašně nedodělaná. Třeba u UI jsou odbourané některé prvky, které jsou v XP, ale chybí za ně náhrada - např. tlačítko O úroveň výš.
Za to W7 jsou opravdu velice dobrým OS. Je na nich vidět, že vychází z Vist, ale jsou jakoby dokončené. UI je oproti XP překopané skoro k nepoznání, ale při troše zvyku mnohem lepší než u XP. Dokonce i některé hry na mém starém PC běží o něco rychleji (o 1-2fps) pod W7 než XP...
To yaqwsx : To zas u mě na W7 bohužel (nebo spíš bohudík :-D) hry jdou o něco pomaleji než na XP (tak o 5 FPS). Nevím proč to tak je, ale asi to bude neodladěnými ovladači. Ty používáš na grafiku ovladače pro Vistu?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
PHP alebo SQL prirucka v ceskom alebo slovenskom jazyku — založil ppohoda
Help for vista — založil mio
Windows Vista — založil Matej Zabsky
Vista+XP -> bootovani — založil ada.acs