Dobrý
Možem mať dva tlačítka čo budú mať rovnaký názov a budú v jednom Forme ???
Rozlišné by mali iba to že jednen by bol v prvom tabpagu a druhý by bol v druhom tabpagu.
Fórum › .NET
Dva rovnaké tlačítka
Tohle asi nepůjde. Když totiž napíšeš název tlačítka v kódu, kompilátor nebude vědět, které myslíš.
Pokud máš ale někde uložený aktuální tabPage, tak možná půjde přistupovat k tlačítku přes něj. Podívej se, jestli má tabPage kolekci podřízených objektů.
To zonda : Název (vlastnost Name) pokud vím ano, ale nikdy jsem to nezkoušel http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.control.name.aspx. Názvy ukazatelů se samozřejmě nesměj shodovat.
djanosik napsal:
To zonda : Název (vlastnost Name) pokud vím ano, ale nikdy jsem to nezkoušel http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.control.name.aspx. Názvy ukazatelů se samozřejmě nesměj shodovat.
Souhlasim s citovanym. Ale s poznamkou, ze neni dobry napad mit controly se shodnymi jmeny, i kdyby oba buttony mely delat to same tak bych jejich jmena odlisil. Obsluhy udalosti mohou mit samozrejme spolecne. Pokud bys potreboval nejaky jednoznacny identifikator tech buttonu, pak doporucuji podedit z buttonu a v te vlastni tride si nadefinovat nejakou property jako identifikator.
class MyButton : Button
{
public int Identifikator{get;set;}
}
To rudolf_franek : Případně k tomu lze využít vlastnost Tag (bo tak nějak).
djanosik napsal:
To rudolf_franek : Případně k tomu lze využít vlastnost Tag (bo tak nějak).
Tag se samozrejme da vyuzit, ale je "pouze" typu Object, coz me odrazuje od toho ho pouzivat.
Pokud mam obecne Buttony a vzdy bych se musel ptat, zda ten ktery Button je taky MyButton, pak je i Tag dobry. Pokud mam ale na urovni Formu promennou typu MyButton, pak tenhle problem nemam a prijde mi lepsi si udelat property vlastni.. ale uznavam, je to trochu vec vkusu..
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Rovnaké hodnoty v registroch H a L — založil Pig
Dva oddíly pod sebou(navazuje na [CSS] - dva oddíly ihned za sebou,… — založil antybart
Dva OS — založil dejA vU
Dva Monitory — založil nughett
Dva desktopy — založil koudis
Moderátoři diskuze