Ahoj mam XML soubor a potreboval bych do nej vlozit dalsi sekci kterou mam v textovem souboru. Ja vim ze bych to mohl udelat "natvrdo" ale to nechci.
takto soubor oteviram
import xml.dom.minidom
doc = xml.dom.minidom.parse("c:\\devel\\test\\novy1.xml")
no a ja potrebuju pridat cely uzel. hned za prvni tag <transformation> takze rekneme
start = doc.getElementsByTagName("transformation")[0]:
step = xml.dom.minidom.parseString(xml_spojeni_data) # vlozeni spojeni
no to ale nejde. kdyz dam:
doc.toxml('utf-8') tak to co jsem vlozil za transformation z promene xml_spojeni_data tam proste neni
Fórum › Python
Xml
No ja z dokumentace ke xml minidom nicmoc nevycet proste jsem jsi nejak nepobral snazil jsem se o to pomerne dlouho ale proste unika mi myslenka.
Myslel jsem si ze pokud do nejakeho bodu nactu novy dokument bude to fungovat. Hned to zkusim mockrat dik.
takze ten posledni krok jsem nahradil:
step = xml.dom.minidom.parseString(xml_spojeni_data) # vlozeni spojeni
no a ted potrebuju nejak spojit to step s doc (resp. start)
porad na to nemuzu prijit. Ani jsem nenasel zadnou dokumentaci ktera by to vysvetlovala. Pokud ji mas tak mi na ni posli odkaz protoze jsem skutecne v koncich.
import xml.dom.minidom
doc = xml.dom.minidom.parse("c:\\devel\\test\\novy1.xml")
start = doc.getElementsByTagName("transformation")[0]: # toto je pozice kam to chci dat - typ element
step = xml.dom.minidom.parseString(xml_spojeni_data).documentElement # data spojeni - prevedena na elementy
start = start.appendChild(step) # vlozeni vsech elementu
no a
doc.toxml('utf-8')
nyni vraci spravne modifikovany dokument.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů
Podobná vlákna
Převod XML do jiné struktury XML — založil elife
XML XML XML XML XML XML XML XML XML XML XML XML XML XML XML XML XM… — založil Zzzajda
Moderátoři diskuze