Mám asp.net aplikaci a v ní formulář. potřebuju ošetřit čtyři textboxy proti tomu, aby tam nešly zapsat znaky typu <> a podobně.
Nevím jak na to.
Snad někdo poradí ;-) díky
Fórum › .NET
ASP.NET: HTML znaky <>
Tak tohohle jen pomocí ASP.NET neuděláš. Buď si budeš muset stánhout nějakou ASP.NET AJAX komponentu (myslím že i v Ajax Toolkitu je), která tohle udělá hned potom, co jí nastavíš nějaké jednoduché vlastnosti, nebo vytvoříš svoji komponentu s Javascriptem, která to bude umět, nebo nakonec jen přidáš k některé z odpovídajících události toho textboxu odkaz na javacriptovou funkci, která to bude provádět. Je to jen na tobě, kterou cestu vybereš, ale podle mě je ta poslední nejrychlejší a asi i nejjednodušejší.
Jde mi jen o to, aby když tam uživatel něco takövého napíše a odešle, tak aby se to zkontrolovalo, zda to neobsahuje ony znaky, a když jo, tak, ... když ne tak ...
Nebo by my stačilo, kdyby byl někdo tak laskav, a napsal mi kousek kódu, který text z texboxu převede na html entity
Do metody událost Page_Load přidej:
if (this.IsPostBack) {
if (this.TextBox1.Text.Contains('<') || this.TextBox1.Text.Contains('>')) {
//uzivatel zadal alespon jednu ze zavorek
}
else {
//zpracovani textu
}
}
Nebo to můžeš udělat pomocí validátoru, nejlépe asi pomocí RegularExpressionValidator.
Druhý dotaz nechápu. Jak převést text na HTML entity?
tak například když někdo napíše do některého z textboxů:
<script>
location.href="neco.cz";
</script>
to mi nadělá paseku
Tušim asp.net 2.0 ma nejaku defaultnu ochranu. Raz som to vypinal. Pri zadani tych < > vypíše bezpečnostnú chybu.
Pokiaľ chceš povoliť niektore html tagy a ten <script> zakazat, tak to sa riesi inak, pouzivaju sa vlastne znacky ktore sa nasledne prevedú do html. napriklad tu kde pisem teraz :) tučné písmo
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
ASP.NET výstup HTML — založil Standa
HTML formular v ASP.NET — založil Tomas
ASP.NET: HTML Hlavička — založil Anonymní uživatel
ASP.NET - HTML Editor — založil Anonymní uživatel
ASP.NET a vlozeni proměnné do HTML kodu — založil HoHo