Zdravím!
Mám program - ten je na form1, ale rád bych do něj udělal něco jako login. K tomu by měla sloužit vyvolaná form2. Jak ji ale vyvoval? Create nefunguje...
Eventuelně jednoduchý návod jak to řešit. (Hlavní program a k němu login, tedy něco, co se zobrazí hned po stratu programu (a po stisknutí na tlačítko odhlásit), zablokuje všechny funkce na hlavním programu a až po přihlášení (ověřování uživatele ze souboru) ev. zaregistrování se podle přístupových práv zpřístupní příslušní sekce programu.
A ještě jeden problém. Potřeboval bych showmessage, ale s více řádky. Jak na to?
Fórum › Delphi
Spuštění více formulářů
doplním KIIVa:
To blokování bych ani nedělal přes disable prvků, přes podmínky na začátku procedur (nebo vyplé Events), může ti stačit že nevyvoláš ten hlavní Form2. Máš přihlašovací Form1 a ten hlavní teprve zobrazíš po korektním kódu. Jakkoliv jinak to budeš mít složitější.
+ +
showmessage('1.radek'+#13#10+'2.radek');
To o-lox : To Delphimania :
Tak blokování prvků jsem udělal přes visible form_main. Snad to je v pohodě. Jen ještě jeden malinký dotaz. Jaká vlastnost je "horní řádek"? (tj. nechci tam mít minimalizovat, maximalizovat a hlavně zavřít).
Tak další problém... Pokud obsloužít událost form1 oncreate a dám tam unit2.form2.show; , tak mi to hlásí chybu. Obsloužení tlačítla tímto textem funguje... Kde je problém?
Já vím, zkoušel jsem to, ale nevím jak jako první spouštět form2 z unit2.
Pokud preferuješ opravdu tu jednoduchost tak si velmi snadno prohodíš v .dpr souboru (prostě Ten Program nad Unitama)
řádky
Application.CreateForm("Form1")
Application.CreateForm("Form2")
Tim se ti bude drát primárně druhý okno. První se zobrazí až po tý co v kódu Unit Form2 dáš Show pro Form1 jak psal KIIV. Kdybys měl nějaký problémy, můžeš alternativně načnout nový Projekt a do něj vhodit Form2 jako první a Uses pro Form1.
program taxi;
uses
Forms,
Unit1 in 'Unit1.pas' {Form_Main},
Unit2 in 'Unit2.pas' {LogIn: TFrame};
{$R *.res}
begin
Application.Initialize;
Application.CreateForm(TForm_Main, Form_Main);
Application.Run;
end.
Jak to tedy máš vypadat po úpravě? (unit1 je program, unit2 je frame který se užívá pro statistické funkce a unit 3 je login)
Tak jsem na to přišel... Díky všem - velké díky - vděčím Vám za zápočet :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Více formulářů Zend_Form v jednom controllers — založil petrl
Problém s ukončením aplikace, která používá více formulářů — založil Sharpermax
Vytvoření více formulářů a jejich viditelnost ve spodni liště — založil Remder
Jak vyvolat více operací po spuštění události? — založil Machta
Zobrazní více textu po kliknutí na více — založil Mesia