Stárne PC? Teď nemyslim stárnut vůči ostatním, ale mechanické stárnutí.
Jsem nenáročný uživatel, takže nějaké moderní mašiny zrovna moc nepotřebuju, ale postupem času mam pocit, že moje PC staré 5let. Začíná nějak zpomalovat. Opět to neznamená, že bych používal nějaké new programy, ale myslm, tím i samotný OS se líněji hýbe atd.
To že by stárnul si vysvětlim jen tak, že se el. obvody zátěží vypalují...
Fórum › Offtopic
Starne PC?
To Spectator : ja mam jeden pocitac uz zhruba deset let, a i kdyz ho uz nepouzivam tak casto (cca jednou za dva tydny, ale drive to byvalo i nekolik hodin denne) a vymenil jsem mu zdroj a harddisk, tak beha porad stejne rychle... a pouzivam na nem relativne novy kernel, a programy ktere jsou stare vetsinou jen par minut:).
To tmi : No je fakt, ze uplne stary PC co tu mam, tak zas tak moc neztratily na vykonu a to jsou i 15 let stary, tam je teda fakt, ze ten vykon neni zas takvysoky a mozna nejsou jednotlive komponenty tak namahane (teplo...).
JInak polovodice maji udajne zivotnost 10let, pak uz asi nestoji za moc
Já mám PC 6 let a prakticky denně puštěné a je to na něm poznat - odchazí ložiska u chladičů. Takže mám problém s tím, že se mi PC občas zahryzne kvůli tomu, že se přehřeje GPU...
Když už je tu řeč o stárnutí PC, nemůže mít toto: http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=11659-zahryzavani-pc-rozhozeny-obraz na svědomí stáří PC?
sou tam soucastky ktery se zahrivaj.. tim se krati zivotnost napriklad tranzistoru a podobne... pak je tam hromada kondenzatoru... hlavne elektrolyticke vysychaji postupem casu.. .taky se muzou kvuli sporivosti vyrobce prehrivat ale to spis ve zdrojich...
a tak dale...
Když už je tu řeč o stárnutí PC, nemůže mít toto: www.microsoft.com na svědomí stáří PC? :-)
tak páni. ve skole sem kvuli tomuhle topicu delal pokus s ramkou a grafikou. Ramku sem vystavoval do 8 hodin teplote 100°c coz neni tak tezky dosahnout kdyz hrajete hry. To same sem delal s grafikou. Vse bez chladicu. Pri dlouhodobem zahrivani a pomalem ochlazovanim se nic moc nedelo. ale kdyz sem uz toho mel dost tak sem ji zchladil vodou. no a ty pacicky co drzely u grafiky vram tak se jich par polamalo.
tak ze by tohle??ono prohrat komp neni tak tezky a kdyz ho nekdo pavidelne zahriva a chladi treba zapinanim a vypinanim tak se unavi materiall v chladicich a chlazeni je neefektivni
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze