V čem nejraději programujete?
Fórum › Offtopic
Programování
To Yety : jako jazyk?? IDE??
Pokud se ptáš na jazyk tak bych řekl, že každý programuje tak ve dvou až třech jazycích a ostatní zná pouze okrajově, ale neprogramuje v nich.... Takže každý má ty své jazyky :)
Ja v Jave a Php.... jinak mam zkusenosti(vetsinou velmi chabe :smile14: ) s Python, c++, c#, Delphi, Pascal, assembler, smalltalk.
Java me docela chytla a chci se ji venovat. Ale jinak se ani v jednom jazyku nepovazuju za odbornika.
C# + Visual Studio
To já nejradši programuju v Delphi (IDE = Turbo Delphi) pro Windows a pak v C++ pro Windows, Linux a MacOS (zlatý wxWidgets :smile1: ; jinak IDE = Code::Blocks a MS Visual C++).
Python v PSPadu a C/C++ ve C::B ,popř. VS
C++ Code::Blocks pod Linuxem, Turbo Delphi Explorer pro Delphi když jsem ještě měl Wokna, vim+free pascal compiler pro pascal a snažím se aspoň trochu pochopit Smalltalk/Squeak :-)
Nejraději v ničem :D
mě bavý programovat skoro ve všem ale na něčem programuji jen když je čas
jinak nejvíce mě bavý:
např.:webové programování jako PHP,MySQL,CSS,Javascript atd. pak Python,Perl,Visual Basic,
jinak jsem už pokročilejší začatečník v C++/C# a Visual Studio,ale na to moc velký borec nejsem spíše takový pokročilejší začátečník a i to Delphi na něm taky občas programuju a párkrat jsem si něco zkusil v javě jinak dělám i na něčem jiném ale na tomhle pravidelně a častěji
To pc_manik : Nic proti tobe, ale nejprve bych se zacal venovat programovacimu jazyku kterej se jmenuje: Čeština
Nevim jestli si cizinec, nebo si prave prisel z patecniho flamu.. Ale jestli ti je 15 a pises timhle zpusobem, tak bych se nad sebou trochu zamyslel.
....Nemyslim to ve zlem :)
To pc_manik : To je vtip? Viz první věta...
"mě bavý programovat skoro ve všem ale na něčem programuji jen když je čas " - Zaprvé, velké písmeno a tečka za větou, nic. Zadruhé, čárka ve větě, nic. Zatřetí, bavý, to si snad ani nezaslouží komentovat. O významové stránce ani nemluvím...
To Andriel : omfg co je na tom že jsem nenapsal na začátku velké písmneno a na konci tečku kdyt snad každej na forum nedělá velká písma a tečky je to zbytečný.
Jinak srry pokud jsi češtinář,ale ja jsem zvyklej na forum psát normálně bez velkého písma a bez tečky neřeším to
To pc_manik : Nejsem češtinář, popravdě řečeno se mi čeština ani nelíbí a mám daleko radši angličtinu (leč v češtině píšu svou poezii a příběhy), ale nemám rád, když někdo takhle przní jazyk, kterým denně mluví. Ano, každý dělá chyby, občas se netrefí do písmenka, nebo má rozhozený prstoklad, ale něco vážně doslova bije do očí.
IMHO diakritika je na forech/diskuzich prezitek...text se mi cte stejne dobre s ni i bez ni, jedine co me vytaci jsou hrubky a souveti, ktera nemaji hlavu ani patu...a s lidmi, kteri pisi jako "hOwAdA" nevedu pisemnou konverzaci...
To Andriel :
ze ty jsi jeden z tech lidi, co pouzivaji v nazvech souboru diakritiku a mezery?! :))
To Earl Cash : Ne, nepoužívám diakritiku a mezery v názvech souborů, používám velbloudí zápis. Maximálně když ukládám něco ve wordu, nechávám tam třeba "referát - principy marxismu"... V programování dávám přednost právě velbloudímu zápisu, i když proměnné se mi jmenují česky, např. intLevyOperand :-)
Jinak, diakritika není přežitek, je to zvyk. Já jsem zvyklý psát diakritiku a přece to nebudu mazat jen proto, že píšu někam jinam, ne?
To pc_manik : Velká písmena jsou zbytečnost? Myslím, že hodně usnadňují čitelnost. To samé tečky a čárky. K té diakritice - sám s ní píšu, jsem tak zvyklý, ale text bez ní mi nevadí.
K překlepům, pokud je to čitelné, tak mi nevadí, ale některé překlepy mě doslova užírají - např. občas píšu jsme místo jsem - nemůžu se toho zbavil...
PS: Nejsme češtinář, ale text, který je správně napsaný se lépe čte a šetří to čas, kterého moc není...
Omluvám se za OT
pouzivam vesmes dva editory: pspad a vim.
pspad na PHP, C, C++
vim na PERL, slozitejsi upravy textu regularama, a podobne... v pspadu sice regulary sou ale clovek se k nim musi nejdriv proklikat :D
Perl momentalne pouzivam hlavne v praci... obcas php..
To pc_manik : bavý ... to je nenapadne jak vybuch nuklearni bomby uprostred New Yorku (pripadne snehulak na sahare)
@pc_maniak:
Tohle fórum je sice prolezlé hrubkami, ale "bavý", ještě ke všemu několikrát opakované, je fakt síla :) Navíc i zbytek textu je spíš takový "slovní průjem", je to psané tak, jak ti zrovna slova přišla na mysl a není tam náznak logické struktury. Podle mě je psaný projev velmi důležitý a pokud ti časem půjde o práci nebo nějaké seriózní studium, budeš muset svůj postoj k češtině přehodnotit . Ber to jako dobře míněnou radu...
@KIIV:
Doporučuju projít tutorial, abys objevil kouzlo vimu - jeho různé příkazy na rychlou a efektivní editaci textu. Pak už nic jiného používat nebudeš :)
PéééééHááááPééé - bomba jazyk...keby sa taký vytvoril aj pre desktopy tak by som sa doň zaľúbil =D...
ináš zanevrelý celkom ťažkopádny JavaScript...ktorýýýý nemám rád...už by mohla byť náhrada...
To Andriel :
no vidis, ja to mam presne naopak...diakritiku pouzivam pouze pokud pisu neco do skoly - kvuli uprave...Jinak, diakritika není přežitek, je to zvyk. Já jsem zvyklý psát diakritiku a přece to nebudu mazat jen proto, že píšu někam jinam, ne?
ja jsem si navykl spojovat viceslovne identifikatory pomoci '_' (napr. FILE *cur_file) a u fci/procedur zacinam vzdy velkym pismenem (napr. void My_function(void))...identifikatory i komentare pisu pouze v anglictine nebo se o to alespon snazim... :))V programování dávám přednost právě velbloudímu zápisu, i když proměnné se mi jmenují česky, např. intLevyOperand :-)
To Mega.Lama : zkus http://en.wikipedia.org/wiki/VBscript pokud myslis, ze si tim pomuzes :)))
To Mega.Lama : Jestli tě to zajímá, mrkni se na Phalanger.NET, PHP kompilátor pro .NET framework - můžeš tím vyvíjet i desktop aplikace v PHP a pak běží pod .NET.
To pc_manik : No
pc_manik napsal:
To D-Fox : co ti příde divného na tom co jsem napsal?
Nejde mi ani tak o hrubky, jako spis o to, ze nedokazes napsat normalni souveti. Ty vzdycky napises nejakou vec, nedokoncis myslenku a pokracujes dal. Priste si to po sobe poradne precti.
Podivej se napr. na tenhle tvuj prispevek a zamysli se nad tim, jakym zpusobem pises.
http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=11591-piskvorky-v-php#93801
Me osobne cestina obcas taky dela problemy. Ale nektere tvoje prispevky stoji za to.
C# + Visual Studio, PHP, Python
To Quiark : znam ... pouzivam jich spoustu... hlavne ctrl-n, ctrl-p, dd, s///, ctrl-x ctrl-f ........
sice je to jen par prikazu.. furt si moc nepamatuju pohyb v textu :D
k vimu bych doporucil docela dobre howto o "advanced" funkcich vhodnych obzvlaste pro programovani v C http://tldp.org/HOWTO/C-editing-with-VIM-HOWTO http://tldp.org/HOWTO/C-editing-with-VIM-HOWTO.
No já jsem právě měl na mysli ten pohyb v textu, věci jako Change Word, Change Till znak, o, O, ci( a tak dále. A pak samozřejmě . na opakování posledního příkazu a makra nahrávaná přes q a spuštěná přes @q atd....
Taky jsem si hrál s automatickým vkládáním pravé závorky při psaní levé jako se to dá zapnout v Eclipse, ale ještě to nemám vyladěné :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Síťové programování pod Windows a programování internet — založil Hanzis
Programovani C — založil XxX
C# - programovani — založil Siembra
Programovani za FO — založil abcdefg
Programování her — založil Michalek