Ahojte všetci, práve začínam s C ++ a chcem sa to naučiť ale mám menší problém: Pri kompilaci a následovnom spustení sa mi len otvorí konzola alebo čo to ej a hneď sa aj zatvorí. Prosím o pomoc a ak to tu už je tak sorry ale trochu sa tu neviem zorientovať.
Fórum › C / C++
C / C++ pod Windowsom
Stačí na konci metody main zavolat cin.get();
int main()
{
std::cout << "Ahoj svete!" << endl;
cin.get();
return 0;
}
Pokud je v těch 6 řádcích kódu nějaká syntaktická chyba tak se omlouvám, C++ nedělám:)
pokud program spoustis primo v konzoli tak ano, ta se ti nezavre :). ale to same bys mohl delat i ve win, tedy otevrit si cmd a v nem program spoustet, take by se ti nic nezaviralo...
cin.get(); je volani metody objektu cin, ktere v tomto pripade precte znaky ze vstupniho proudu a nikam je neulozi (pricemz ceka nez se na vstupu neco objevi, cehoz dosahnes stisknutim enteru).
system("PAUSE"); vola systemovou funkci PAUSE.
oboji ma efekt stejny, program ceka na zmacknuti enteru. kdyz uz neco takoveho v programu potrebujes, doporucil bych pouzit spis cin.get();, nebot system("PAUSE"); funguje jen na windows a jinych systemech ne - tedy tvuj zdrojovy kod bude prenositelny.
Ok dik už tomu rozumiem ale mám ešte jednu otázku a nechcem zbytočne zakladať nové vlákno: Ako to mám spraviť keď chcem porovnať nejaku premennu typu char z nejakym slovom napr. keď bude cin >> char[ ]; tak ako porovnam ci sa char[ ] rovná povedzme slovu "Ahoj" ? viem že nejak pomocou if else ale ako presne ??
To qdMbp : strcmp(slovo, "Ahoj"); http://cplusplus.com/reference/clibrary/cstring/strcmp.html
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Cygwin - linux pod windowsom — založil greppi
Problém s duplitným windowsom — založil mio
Pisne pod ap — založil bortak
C++ pod linuxom — založil Grungy
Pod úsečkou — založil Marty1989