Da sa niejako vyfarbit urcita cast textu (teda niejake predom nadefinovane slova)?
Dakujem
Fórum › Delphi
Farebna cast textu
Nechcem zakladat novu temu a chcem sa este spytat na zmenu farby textu v celom pisacom poli. Skusal som dat pole.font.color := clBlack; ale nefunguje to.
P.S. neexistuje niejaka funkcia ako v PHP na nahradzovanie textu (k tej 1. otazke)
memo...
no tak to mam ale nejde. Nevadi skusims a s tym este pohrat. Ale nevedel by si nahodou ako vyriesit to vyfarbovanie urcitych slov v memo? A da sa to vobec?
A co ak by tych slov bolo viac? Potom by tam vzniklo velmi vela memo. Chcelo by to niejak tie slova vyhladat a potom ich niejako vyfarbit. Niejak :)
Takze to s tym zamenovanim textu som uz vyriesil. Teraz uz len potrebujem tie slova zafarbit a kurzor posunut za to slovo...
To Anonymní uživatel : [url]http://delphi.about.com/od/delphitips2008/qt/format_richedit.htm/url] asi jsi myslel tohle:),v memo tohle dost dobre pokud vim ja nejde,ale v richeditu ano...
A to funguje aj tak, ze mi to samo zmeni text? Teda ja napisem slovo ahoj a ono mi to slovo prehodi na zelene? A kam mam dat ten kod, k akej udalosti (onclick, onkeyup, ...)
To Anonymní uživatel :
with richedit1 do
begin
//move caret to end
SelStart := GetTextLen;
SelAttributes.Style := [fsBold];//sel atributes je lazaru pro memo nepouzitelny...
SelAttributes.Color := clblue;//tohle je zmena barvy
SelAttributes.Size := 10;//tohle je zmena velikosti pisma
SelText := '(*** '+value+'***):( ';//value : string[60];
seltext:=datetostr(now)+' :datum,čas: '+timetostr(now)+' )***)';//prace s datumem a casem
SelAttributes.Size := 8;//zpet na puvodni velikost
selattributes.Color:=clblack;//clnormal by taky mozna zabralo(zpet na puvodni barvu)
SelText := #13#10;//prikaz na novy radek neco jako enter:)
end;
no jinac jestli to mas jen tak na zkouzku muzes si to dat do button1.clik;) dat tam jeste jeden edit a v button1.click pouzij richedit1.lines.add(edit1.text) ,to value nemusis pouzivat,leda ze bys ji priradil nejakou stringovou hodnotu a vhodne nadeklaroval...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak vybrat cast textu — založil anonim
Tkinter-změna barvy pro čast textu + maximální velikost okna — založil Fonadius
Farebná syntax v Text — založil XGeniuS
Skrytí textu na základě jiného textu — založil czsars