Mám doma router TP-LINK WR543G. Bohužel jsme změnil modem na modem, který se připojuje přes USB. Bohužel ten nejde zapojit přímo do routeru (nemá USB). Router změnit chci, ale až zhruba za 2 měsíce (budu kompletně měnit doma síť), takže bych potřeboval nějaké provizorní řešení.
Chtěl bych sdílet internet z hlavního PC, kde je připojen modem, do routeru a odtud do dalších PC (hub nestačí - potřebuji připojit i notebook přes wi-fi). Myslel jsem, že bude stačit připojit PC do konektoru WAN, bohužel winy mi napíší, že se nedaří připojit do sítě. A když PC připojím do běžného konektoru, tak se PC k routeru připojí, ale internet se nesdílí. V PC mám nastevení sdílení připojení přes winy a při propojení 2 PC kabelem be routeru sdílení funguje.
Nevíte, jak zapojit a nastavit router?
Děkuji za odpověď
Fórum › Sítě
Sdílení internetu PC -> router -> ostatní PC
Problem muze bejt i v druhu kablu.Od routeru do PC by mel byt krizeny (jestli se nemylim), ovsem pri gigabit sitovce na jednom z nich to nehraje roli.
Jinak router by se mel kazdopadne nastavit ip od PC a kabel by mel jit do WAN.Pak donastavit zbytek ipcek na routeru (dns apod.).A ve winech nastavit sdileni internetu.
Tak bych to asi zkusil ja, ale nemam to jak zkusit,takze budes muset experimentovat.
V kabelu problém není. Mám doma křížený i nekřížený a s oběma se to chová stejně.
EDIT: Takže PC se mi připojit do WAN stále připojit nepodařilo. Winy na to asi nestačí a asi bude potřeba na PC spustit, něco co "emuluje" ISP nebo klasický modem... Modem existuje něco takového?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Sdílení internetu přes ad-hoc síť a zajímavý problém... — založil yaqwsx
Php router — založil xmlatickax
TV nevidi router — založil Leed
Router NAT & UDP — založil Luboš
Jak nastavit router — založil uiii