Nevím si rady, jak napsat třídu "GrafickyPrvek", aby na mi fungoval následující kód:
...
XmlSerializer srb = new XmlSerializer(typeof(GrafickyPrvek));
srb.Serialize(tr, gtb);
...
Překladač se mi nedostane přes řádek "XmlSerializer srb = ...." :-(
Začátek definice třídy "GrafickyPrvek" vypadá takto:
public partial class GrafickyPrvek : UserControl, IRozhrani
{
public GrafickyPrvek()
{
InitializeComponent();
}
...
}
Problém je v tom, že chci serializovat grafický prvek, který jsem navrhl ve Visual Studiu v Designeru.. Co mám, prosím vás, kam připsat, aby to šlo??? Děkuji za radu...
Fórum › .NET
C# Serializace zděděného objektu
Chybí ti atribut [Serializable] nad definicí třídy:
[Serializable]
public partial class GrafickyPrvek...
Doplnění popisu - při ladění mi to vyhodí následující okno:
An unhandled exception of type 'System.InvalidOperationException' occurred in System.Xml.dll
Additional information: There was an error reflecting type 'NazevMehoRozhrani.GrafickyPrvek'.
Chrasty napsal:
Chybí ti atribut [Serializable] nad definicí třídy:To ma bohuzel vliv pouze v pripade binarni (BinaryFormatter), nebo SOAP (SoapFormatter) serializace.[Serializable]
public partial class GrafickyPrvek...
Pokud by to okolnosti dovolily, tak navrhuji odseparovat to, co se "ma" seserializovat do samostatne tridy a serializovat jeji instanci. GrafickyPrvek bude na ni mit referenci, klidne mozna pres vlastnost/property. GrafickyPrvek by se mohl pak inicializovat tim, ze provedu deserializaci te odseparovane tridy a prislusnou instanci predam controle GrafickyPrvek. Pripadne ta reference muze byt privatni a inicializaci mohu provadet uvnitr nejake metody controly GrafickyPrvek.
Muze se to mozna zdat, jako namahava cesta, ale pokud chces Xml serializaci a ne jinou, pak mi to prijde v tuto chvili jako nejjednodussi.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů
Podobná vlákna
Serializace v C++ — založil Deril
Serializace — založil Sony
Serializace XML — založil Jerryss
Automatická serializace a výkon — založil Honza Jebavý
Serializace složitější struktury — založil David S
Moderátoři diskuze