Potřeboval bych pomocí metody POST poslat data do jineho souboru a nechci pouzit formular. Da se to nejak, nebo musim pouzit GET?
Fórum › PHP
Googlovi jsem zadal výraz 'post "bez formulare"' a hned první odkaz odpověděl na váš dotaz.
Cituji z blogu dxg.cz/trine "POST je ryze formulářová záležitost. Jak jsem uváděl, data se odesílají mimo URL ? To se ovšem týká jen položek formuláře.". Takže poslat post data bez formuláře asi nepůjde.
dik, ja jsem se dival jen do manualu...:D
Omyl!:PPOSTem lze poslat data skrz PHP kód. Dělal jsem si tak třeba vzdálené přihlášení do systému.
$post_data = array();
$post_data['nazevpromenne'] = "obsah";
$o = "";
foreach ($post_data as $k => $v)
{
$o .= "$k=". utf8_encode($v) ."&";
}
$post_data = substr($o, 0, -1);
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://url-kam-se-odesilaji-data/");
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $post_data);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 0);
ob_start();
curl_exec($ch);
$obsah = ob_get_contents();
ob_end_clean();
curl_close ($ch);
Je to však s tím "vedlejším efektem", že stále jste v souboru s tímto kódem. Vše, co stránka vrátila je nyní v proměnné $obsah (obsahuje i hlavičky).:ok:
Njn neměl jsem se opít rohlíkem z dgx.cz/trine :nn: Strejdovi googlemu jsem zadal výraz "post via php" a hle, hned první odkaz zdá se být jednodušší řešení, kde není potřeba rozšíření CURL. http://www.sephiroth.it/phpBB/archive/index.php/t-2034.html
Posilani souboru pres post z php kodu ma jednu zakladni nevyhodu - posila se to pres fsockopen, ktery na vetsine freehostingu (a spouste placenych) byva zakazan v ramci aktivovaneho safe modu. Jeste se mi nepodarilo najit zpusob, jak to obejit
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C++ - get & post — založil FanatiK
Stylovanie post-ov — založil Postman
Formulare POST — založil sdf
Video post — založil Milkomax
JSON POST — založil Slim