Zdravím,
dneska jsem si po reinstallu windowsu znovus táhl a nainstaloval CodeBlocks, ale po napsání programu se mi program nechce zkompilovat :( Nevěděl by někdo, co s tím? Předem díky za odpověď.
Fórum › Software
CodeBlocks kompilace
Nevypisuje to nic. Dám zkompilovat a nic se nestane. Dám spustit program, napíše se hláška, že program se musí prvně zkompilovat a jestli to chci udělat, dám Ano a zase se nic nestane. Žádný chybový hlášení nic. Je to jako kompilace ani nezačala
Jako první bych se ujistil, že máš staženou verzi s kompilátorem. Ale to nejspíš máš. Takže jako druhý bych zkusil mrknout do Build logu. Mám to nastavený na F4 nevím jestli to je i půvdodní nastavení. Jestli není tak menu View => Logs a dole v okně vybereš Build log a dáš znova zkompilovat. A měla by se ti ukázat nějaká chybová hláška.
To yaqwsx : Myslím že tým to nebude, ja bežne vytvorím len zdrojový súbor ak je potrebný len jeden a všetko mi pekne skompiluje, iná vec je ak to má obsahovať zdrojákov viac + nejaký ten hlavičkový súbor to už naozaj potrebuje vytvoriť projekt.
To Kolcek :
Mne to niekedy po nainštalovaní tiež blblo, ale skopčil som zdroják do nového projektu a už to šlapalo v pohode. Inak skúšal si kompilovať aj niečo jednoduché ako napriklad "Hello word"? Možno je chyba v tom zdrojáku.
Že by chyba ve zdrojáku bránila spuštění kompilace? To se mi moc nezdá.
BTW vždycky první co zkouším kompilovat je program s jedním cout tzn. něco takovýho
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout<<"Test programu";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}
Do novýho projektu jsem to taky zkoušel a v Build logu jsem dostal tuhle hlášku
[quote]"nvm - Release" uses an invalid compiler. Skipping...
Nothing to be done.
[/quote]
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pomoc s CodeBlocks — založil Patrik
CodeBlocks a programace — založil Zinthos
Ikona v CodeBlocks — založil Kvetinar