Mel bych dotaz, který zní možná dost divně, ale jak se dá dostat text z pole charů
char neco [30];
nebo z ukazatele na zacatek pole do textBoxu, dostat tam double a pod neni problem, ale jak tam dostat text to netuším.
Díky moc za opovědi ...
Fórum › C / C++
Text do textBox ... Visual C++ 2008
Hmm no myslím, že toto fungovat nebude ...
strcpy(textBox1->Text,"nevim");
co konkretne mi nejde ... no ....
textBox1->Text = "Ahoj"; // tak toto je v pohode a funguje to, do textboxu se vypiše Ahoj;
ale když mam proměnou (pole) např:
char nazev[5] = "ahoj";
a chci to dostat do textBoxu tak ne a ne ... konkretene to hazi chybu protoze nevim jak to napsat a při ruznych pokusech byly chyby docela různé ...
když tam dávam např double tak to vypadá tatkto:
double nevim = 0;
textBox1->Text = nevim.ToString;
a to s přehledem funguje .... ale jak to udělat s řetězcem nebo polem znaků to netuším
"ahoj" a 'nazev' maji (az na const) stejny typ, takze by principielne melo fungovat textBox1->Text = (const char *)nazev;
ale trochu me prekvapila konstrukce 'nevim.ToString;' kde 'nevim' je typ double. double je primitivni typ, nikoliv trida, a tedy nemuze mit zadne metody ani cleny! je to skutecne c++?
Díky moc ... zachránils mě ... c++ jako takove mi nevadi ale psani okenich aplikaci tam sem ztracenej. Rád bych napsal, že dělám v .NETové C++/CLI, ale to bych to musel vědět ...
Ještě jednou díky.
To musis pres marshaling.Mohlo by to vypadat nejak takto:
strcpy_s(neco, 10, (const char*)Marshal::StringToHGlobalAnsi(textBox->Text).ToPointer());
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
TextBox ve visual studiu — založil Jouda
Visual C++ 2008 — založil Marek066
Pomoc s Visual C++ 2008 — založil Ton
DirectX 9/10 v MS Visual 2008 help — založil eraser17
Visual Studio 2008 Professional — založil Webmaster