Ahoj zacinam s c++ a nwm co od toho mam cekat da se tim vytvorit 3d grafickej program nebo jen ta konzole a dal bych chtel vedet nakou knizku ktera toto popisu c++ za 21 dni jsou podle me jen zaklady plz o radu
Fórum › C / C++
Nwm co si od toho mam myslet
zrovna sem zjistil ze existuji sroubky a maticky... jdu se tedy pustit do stavby auta... nicmene vsechny pitomy manualy zacinaj zasroubovanim maticky na sroub... jak si to sakra predstavujou?
nerikam ze to nesmi byt od zacatku ale aby tam bylo popsano i to tezsi jo linearni algebra to bude tezsi neumim ani algebru ...jinak me tak tezkej neprijde kdyz umim php porad mi nikdo nerekl tu knizku dost tu pisete o mistrovstvi v c++ nebo tak nak je dobra nebo co pouzivate vy nebo podle ceho ste se ucili
Ach, jo... Počítej s tím, že pokud to s C++ myslíš opravdu vážně, tak minimálně rok až dva pilného programování zůstaneš pouze u konzole. Pak už budeš chápat C++ tak dobře, že můžeš zkusit nějakou grafickou knihovnu....
Jinak Mistrovství v C++ je nejobsáhlejší kniha v CZ, která hodně probírá jádro jazyka. Jediné co bych jí vytkl je jen letmý pohled na STL. Já na začátku natrefil na knihu Rozumíme C++, která C++ vykládá úplně jiným stylem než všechny ostatní knihy - už od druhé lekce hojně používá STL. Nemusí to sice vyhovat každému, ale např. mě hodně pomohla.
To Datlik : No pokud neumíš algebru, která začíná v nějaké šesté, nebo osmé třídě, pak nevím, jestli je programování to pravé ořechové pro tebe, bez proměnných a operací s nimi se neobejdeš. Každopádně zkusit to můžeš. Ach a 3D grafické aplikace? No nevím, jen jestli si to nepředstavuješ jak Hurvínek válku, jednoduché tvorby 3D aplikací jsem viděl snad jen ve WPF, což je technologie použitá v .NET jazycích (popř. GameMaker, pokud chceš tvořit hry, ale to pak tady nemá, co dělat :-) )
To Quiark : nahodou to podporuje premysleni :D ja teda pisu bez diakritiky kvuli IRC... a ICQ s tim taky miva nekdy problemy, hlavne pokud nekdo pouziva jinej system nez win a zaroven diakritiku..
u ircu je to znat jeste vice.. tam je skoro kazdej z linuxu.. proto je lepsi kdyz se pise bez...
a pak jak se rika: zvyk je zelezna kosile...
horší je pak ale napsat něco bez chyb s diakritikou.. dá to pak zabrat... (hlavně proto že človek pak ani nevnímá že tam něco chybí)
ale furt lepší než prohnaný vYpA1lAt0rEm
ok budu se snažit psát stejně jsem to chtěl už dlouho udělat ale vždy jsem přestal protože mě to nebavilo jinak čtu to mistrovství C++ myslim že je to dobrá kniha zatim sice teda jen na Pc v .pdf ale uvažuju že si ji koupim je tam i CD a čte se to líp
Já jsem zvyklý psát s diakritikou. Ovšem překlepům se nedokážu vyhnout. A pokud potřebuju psát někomu ze spolužáků, je zde skvělá stránka http://www.youngstyle.cz/wypatlator Škod jen, že neumí překládat naopak...
To Datlik : V C++ (spolu s ASM nebo knihovnami) jde udělat úplně všehno....
To Datlik : Pokud se zaregistruješ na cpressu a staneš se členem věrnostního programu, vyjde tě kniha na 890 https://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/mistrovstvi-v-c-3-aktualizovane-vydani/. Cpress ti mohu doporučit :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pomoc, uz mam toho dost — založil Miro1701
Myslet jako programátor — založil Zelenáč
Jak z toho ven — založil Jarda Hlaváček
Jsem z toho na prášky ... — založil DeaLer
Omg...imho je toho dost — založil ps2console