Mám takový začátečnický problém. V Javě se učíme ve škole a tak mi není moc známá syntaxe toho jazyka. Dostali jsme za úkol udělat program na výpočet kvadratické rovnice, to není problém, uděláno za 10 minut. Jenže tomu chci dát nějaké GUI a tak jsem se podíval do svých knih o Javě, kde se GUI probírá. Pro zadání nějakého členu použiji tedy tento příkaz:
String clen = JOptionPane.showInputDialog("Zadejte kvadratický člen: ");
Jak mám hodnotu proměnné člen přetypovat do proměnné a, která je typu double? Podle knihy jsem zkoušel nějak implementovat System.In, zkoušel jsem explicitní konverzi (double) apod., ale nic nezabralo (ach, jak mi chybí C# s jeho .ToString() ). Jak na to přetypování tedy?
Fórum › Java
Přetypování string -> double
Inak neviem co si chcel povedat tym toString(), ved to ma aj Java, ty si hlavne musis uvedomit ze String je objekt a double nie, cize musis robit nejaky parsing toho retazca no a ked z neho chces dostat hodnotu primitivneho typu tak volas prisluchajucu metodu nad Wrapper class...
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté
Podobná vlákna
Přetypování int na double — založil DooFy93
Přetypování string na int — založil Kenvelo
String na double — založil Grungy
Double 2 string — založil Verzana
Cannot convert `double*' to `double' — založil mateo
Moderátoři diskuze