Ahoj,
nejsem si jistý, že to skutečně spadá do PHP, ale říkám si, že mě když tak odážete někam jinam.
Nevíte jak udělat stránky tak abych měl pořád v poli adresa prohlížeče jen základní doménu, http://www.neco.cz, ať jsem na kterékoliv stránce webu? A ne aby jsem tam měl http://www.neco.cz/hlavnistranka.php ?
Fórum › PHP
Pořd stejná adresa v poli adresy prohlížeče
bez ramcov si to neviem ani predtavit ako by to fungovalo... ale najak zadefinovat do robots co ma byt indexovane by sa malo dat...
pocuj a naco to potrebujes (ta moja zvedavost :)
To Kobi : urcite nie... ako by si sa presuval po stranke keby bola neustale rovnaka poziadavka??
jedine este ak tak normalne odkazy, kliknes a potom Header("Location.... a nasledne precitanie referera ,ale to by bola prasacina na druhu
Lze pomocí mod rewrite, ale je to blbost.
Rámce: lze je použít a vyhledávače s tím problém nemají. Je to starší řešení, ale je použito i u samotných Google služeb.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
pidgin napsal:
To Petr : To by fungovalo, ale já to chci mít bez rámců, kvůli vyhledávačům
A myslíš, že vyhledávače ocení, když budeš mít všechny stránky se stejnou URL? Myslím že budou ještě rády za ty rámce :D
Jinak nevím k čemu to chceš, ale má to dost nevýhod. Třeba nemůžeš odkazovat na nějakou konkrétní stránku, ale vždy se na ní budeš muset proklikat z hlavní stránky (ale možná to je to, co chceš)...
ramce je nepouzitlne reseni, ne pro vyhledavace, ale pro uzivatele.
To KIIV : Moc Vám děkuji za rady. Nejlepší ze všech mi připadá nějak využít předání hodnoty POST, vím že to jde s GET, to vím moc dobře, většina stránek vyhledávačů to tak dělá, ale pak je za adresou nesmyslný řetězec. Nevěděl by někdo jak to pomocí POST udělat?
no jeden ze zpusobu je pokazde hodit formular ...
<form action="/" method="POST" ><input type="hidden" name="kam" value="akce"> <input type="submit" value="..."></form>
nebo jde udelat jen jeden formular a pomoci js po kliknuti na odkaz nastavit akci a zavolat na formular submit
<p>hrach: Nesouhlasím. Rámce pro uživatele nepředstavují žádná omezení (ani jedno!), záleží na webdesignerovi, jak a kde rámce použije (a ano, pak je může použít zcela nesmyslně nebo naopak - zcela geniálně).</p><p>Myslím, že uživatelům nijak nevadí reklamy AdSense, které jsou v rámech. Stejně tak nikomu nevadí v phpMyAdminovi nebo v dokumentacích.</p><p>Mnohem větší problém vidím u výše zmíněných věcí při použití ajaxu (nemožnost odkazovat, "čekající" stav, nemožnost otevřít do nového okna...).</p>
PHPmyAdmin: Nepoužívám už několik let. Mimo jiných důvodu také proto, že když dám CTRL + R, tak mě to hodilo na home. Ne, děkuji, to nechci. Rámce jsou v dnešní době velmi nepoužitelné. Ano, v dokumentaci ještě více, něž kdekoliv jinde. Já právě potřebuji odkazovat na konkrétní stránku dokumentace (API), na konkrétní řádek. Typický příklad: http://api.rubyonrails.org/ Jak se mám odkázat na .... Ne, rámce ne.
Pokud jde o inline rámce - iframe, tam je situace trochu jiná. Jedno z největších využití jsou WISIWYG editory. Ano, iframe se dají použít velmi efektivně.
Ohledně AJAXU - nemůžu odsoudit technologii kvůli tomu, že ji někdo používá tak, jak nebyla zamýšlena. To se v poslední době stává hodně často :) Mj. je připravována podpora pro vrácení kroku (tlačítko zpět) provedeného JS/AJAXEM. Ano, nemám rád aplikace postavené na Ajaxu. S jednou musím pracovat téměř denně... Ale jako okrašlovátka, tunítko, a zpohodlňovátko se to velmi hodí.
<blockquote><p>nemůžu odsoudit technologii kvůli tomu, že ji někdo používá tak, jak nebyla zamýšlena. To se v poslední době stává hodně často :)</p></blockquote><p>Stejně jako rámce :)</p>
To Curo : jo, ale řekni příklad, kdy se rámce používají, a je to plus pro uživatele. (ne iframe)
edit: v rámci jedné aplikace. Pokud potřebuji propojit dvě aplikace, kdy jedna k tomu není udělaná, pak nic jiného nezbývá.
Ještě by si mohl použít AJAX ... při kliknutí na odkaz jej zpracovat pomocí JavaScriptu a mít někde generátor obsahu, který by Ti potom vrátil obsah hlavní části stránky a taky menu... sice krkolomné a hodně nepraktické, ale funkční :-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Prohlížeče — založil Yety
CACHEování prohlížeče — založil czloviczek
Zjisteni verze prohlizece — založil shockwave
Tvorba internetového prohlížeče v C++ — založil TomasT
Autoscroll prohlížeče po načtení — založil Viber