V CZC jsem si koupil novy LCD monitor Hyundai. Je fajn, ale je na nem zeleny vadny pixel. je nejaka moznost jak se toho pixelu zbavit? Reklamovat ten monitor nemuzu, protoze je ten pixel jen jeden (a oni to berou az od tri pixelu), ale pry jim ho muzu vratit bez udani duvodu a zadat vraceni penez. Je to pravda?
Fórum › Offtopic
Vadný pixel
Mno, monitor nekupujem, pokia? si ho nenech?m v predajni odsk??a? a otestova? na vadn? pixely ;)
Inak, ak je v?etko ok, tak je to na obchode, ako sa rozhodne. Pod?a m?a nem? d?vod, no niektor? s? tak? mil?, ?e to vezm?...
jan.varhol napsal:
Mno, monitor nekupujem, pokial si ho nenechám v predajni odskúšať a otestovať na vadné pixely ;)
Ja bych si ho samozrejme predvest nechal, ale ja jsem si ho nekupoval ja, takze na tohle je krapet pozde. bohuzel na webu CZC vyslovne pisou, ze reklamace s mezne nez tremi pixely neberou. Ale...pry tu je ta moznost ho do urcite doby vratit bez udani duvodu...jde to tedy? Ze pry to garantuje EU...
doufam... :))
btw, v cem tkvi vyhoda DVI pripojeni? jen ze jsem k tomu monitoru nedostal DVI kabel, tak by me zajimalo, jestli tim o neco prichazim :sport:
DVI je digitálny výstup. Žiadne rušenie signálu magnetmi a pod.
jan.varhol napsal:
DVI je digitálny výstup. Žiadne rušenie signálu magnetmi a pod.
A je tenčí a hezčí :D
No a hlavn? v?stup grafik? karty je digit?ln? (p?ev?d? se na analogov? do D-sub pro norm?ln? monitory, a lcd si ho p?vede zp?t na Digit?ln? (tj dva zbyte?n? p?edovy proto je tu DVI a ni se nep?ev?d? pomoc? tu??m Ramdac?. A ano tu??m spr?vn? u? sem si to i na?el (na ?iv?):
Mikro?ipov? sada (?ipset) um?st?n? na grafick? kart?, kter? konvertuje digit?ln? informace t?kaj?c? se obrazu na analogov? sign?l, kter? je schopen monitor p?ebrat a pou??t k zobrazen?. Je technicky vytvo?en jako t?i paraleln? ?azen? digit?ln?-analogov? (DAC) konvertory. Rychlost ?ipu RAMDAC nejv?ce ovliv?uje kvalitu zobrazen?, tj. frekvenci p?ekreslov?n? obrazu p?i dan?m rozli?en?. ?ipy RAMDAC dnes vyr?b? nej?ast?ji firma IBM.
Tohle tam tdy b?t nemus? a n?dhern? digit?ln? sign?l jde p??mo do LCD?ka :D
hmm, ja mam na monitoru taky 1 vadnej pixel :(( Ale vůbec to tam nevadí, ptž si ho nikdy nevšimnu:)
Me sviti zelene v levem spodnim rohu, tak na polovine cesty do prostred obrazovky a je videt opravdu hodne. No co, zitre jim to jedem hodit na hlavu :))
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
XNA Pixel Shader — založil Kenvelo
CSS- menu v firefoxu je poposunute o 1 pixel doprava — založil Newman
Spolupráce grafik/ka pixel art herních spritů — založil nikola18
Nabízím - Herní Pixel Art - Backgrounds, Tile sets, Interface — založil David
Praca s pixelmi v Turbo C++ — založil Tomas