Keďže si vytváram easy project tak je mi zapotrebí Bitmap...problémom je že by som chcel natrepať obrázky do nejakého jedného dátového súboru z ktorého by som načítal obrázky napr. data.dat
Fórum › C / C++
Bitmapy do data súboru?...
No muzes vyuzit bud resources, nebo treba klasicky zip archiv (jen by sis ho treba prejmenoval).
Popripade si muzes vytvorit vlastni format, kde si ulozis treba nazev souboru, jeho velikost, samotna data. A pak je sekvence nacitat.Pak uz neni problem si to nejak upravit pro ruzne optimalizace apod.
<resources>
<images>
<image id="1" name="img1.bmp" type="image/bitemap"> </image>
<image id="2" name="img2.bmp" type="image/bitemap"> </image>
<image id="3" name="img3.bmp" type="image/bitemap"> </image>
<image id="4" name="img4.bmp" type="image/bitemap"> </image>
<image id="5" name="img5.bmp" type="image/bitemap"> </image>
<image id="6" name="img6.bmp" type="image/bitemap"> </image>
</images>
<language>
<language id="01" name="A" library="En.dll" language="default"/>
</language>
</resources>
XML - a medzi tim <image> a </image> by bola Bitmapa.
To bych nedoporucoval.Xml je textovy format a ukladat v nem binarni format je docela problem, protoze ti to muze kurvit kodovani.
Tak ono to neni tezky.Muzes treba vyuzit ten XML soubor taky.V tom xml muzes mit treba neco takoveho:
<image adresa="0" velikost="512" jmeno="textura.jpg" />
No a pak bys mel nejaky datovy soubor, ze ktereho by sis precetl 512 bytu od 0 pozice.
> ... by som chcel natrepať obrázky do nejakého jedného dátového súboru z ktorého by som načítal obrázky napr. data.dat
Skuste pouzit kniznicu zlib, tzn. ten dat subor bude implementovany ako napr. nekomprimovany zip, v ktorom mozte mat obrazkou a konfiguracnych suborov kolko len chcete. A ako bonus mozte v pripade potreby pouzit aj komprimaciu, navyse kniznica zlib ma len niekolko desiatok kb, takze je mensia nez vacsina xml parserov.
Hm...nj,,,ale ako použiť?..
Stiahnite si kniznicu s ich stranky http://www.zlib.net/, rozbalte do lubovolneho adresara a v ./zlib123/examples su priklady pouzitia kniznice a nieco ako dokumentacia pod nazvom zlib_how.html.
a jak to spustit?
Zkompilovat, dat zlib knihovnu k programu a nemel by bejt problem.
mno je tu toho dosť...=D...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Když uživate napíše data do formuláře, jak dostat ty data do title? — založil Starý chábr
Data Scientist / Statistik / Data Mining Professional — založil Profinit EU
Načítavanie zo súboru do poľa /meno súboru zadáva program — založil Tvorca
Ukladanie do súboru + čítanie zo súboru + mazanie prvkov a pod — založil angela
BASCOM : data(1), &HFF snížit o jednu jednotku dolů na data(1),… — založil grantorino
Moderátoři diskuze