zdravím,
mám nainštalované VS08EE... A je tam vstavaný debugger. ktorý samozrejme využívam pri svojích "app" , lepšie povedané pokusoch.
Ale dalo by sa napr. skúsiť takto sledovať už napísanú aplikáciu od niekoho, že čo robí, čo si vytvára a podobne?
Alebo niečo iné na takúto záležitosť mi viete odporučiť?
Fórum › .NET
Použitie debuggeru pre cudziu app
No nejjednodušší, pokud to máš pro výukové účely, bude stáhnout si zdroják nějakého opensource programu napsaného v .NETu. Pak si ho zkompilovat a dělat si s ním co chceš.
Jinak pro aplikace bez zdrojáku se dá použít Reflector a najít si do něj doplněk na debugování (teď ti neřeknu jak se jmenuje nebo kde je, protože už si to nepamatuju).
To Quiark :
no mne sa jedná o to, že mám jednu aplikáciu,čo mi niečo spraví na pc (napr. dá sa zmeniť obrázok na ploche zmenou kľúča v registry...) , samozrejme , tá aplikácia robí niečo iné...
ale robí to presne zmenou kľúča v registroch, nie je to openSource, takže... A ja by som to chcel zahrnúť do svojej "app" len neviem zistiť , ktorý to je kľúč...
Preto som niečo také hľadal čo by to dokázalo odsledovať, toto vypadá celkovo fajn... A ešte ma zaujam Process Monitor, ak by nieto chcel. to je priamo od MS, a sleduje každý zápis na disk, a aj každú zmenu v registroch...
Celkovo fajn, ale ak náhodou ešte niekto pozná niečo podobné, rád vyskúšam...
Pro debugovani cizi aplikace se primo VS debugger pouzit neda.Pro klasicky native aplikace je debuggeru dost, pro .NET jich moc neni, ale na .NET jsou vynikajici dekompilery, ktere ti ukazou temer 100% kod, ktery vyvojar pouzil.
Pro kontrolu, co se kde dela se da pouzit zminovany Process Monitor, pak je jeho odnoz Registry Monitor nebo File Monitor.
Spis by to chtelo presne rict, co potrebujes.
Pokud mas Virtual PC a muzes si stahnout nejakou preview verzi Visual Studia 2010, tak v nem je "Standalone Debugger", ktery lze napojit na libovolnou aplikaci (at uz pred startem, nebo za behu). Bez zdrojaku debugovane aplikace ale muzes pouzit pouze na krokovani aplikace v "dissassembly" a eventuelne na vyzobnuti informaci z exceptien...
Jak sam rikas, dostane dissassembly a z toho by asi nebyl moc moudry.Proto sem rekl, ze ten debugger nema tu vlastnost mu ukazat zdrojovy kod.Jinak se s nim daji debuggovat normalni aplikace jako s kazdym jinym dissassemblerem/debuggerem,ale neni tak dobre udelany jako treba OllyDbg nebo IDA.
V prvnim ctvrtleti 2010
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C# Desktop app do Mobile app — založil kironet
Web app vs desktop app — založil Plui
Výjimky a notifikace debuggeru — založil tom*p
Odkazovanie na cudziu stranku do určeného riadka — založil podstanom