Hi all, chtěl bych poprosit o radu. Mám stránku, na ní mám formulář s prvkem select. Do toho SELECTu dávám data načtená z databáze. A teď bych potřeboval, že když vyberu třeba Pepa, tak z toho SELECTu výtáhnu Pepovo id a zpracuji ho na stejném formuláři. Musím to udělat tak, že odešlu ten form na stránku a odchytnu si z něj to ID, nebo se to dá udělat i jinak? Dík všem za radu a snad to neníé tak imbecilní dotaz :-)
Fórum › PHP
Formulář s option
To KIIV : Tak ja to mám udělané
$dotaz_uziv = MySQL_Query("SELECT * FROM uzivatele ORDER BY uzivatel");
echo "Vyber uživatele: <select>";
while($zaznam_uziv = MySQL_Fetch_Array($dotaz_uziv)) {
echo "<option value=$zaznam_uziv[ID_uzivatele]>$zaznam_uziv[uzivatel]</option>";
}
echo "</select>";
ale když vyberu toho pepu, tak potřebuji dostat to id do dalšího dotazu a to asi nepůjde udělat <option value="id" > pepa </option>. Pokud jsem tě teda správně pochopil.
co sem sledoval nektery PEAR balicky tak QuickForm2 ma i vicerozmerny selekctboxy.. vcetne JS a tak.. ale musel bys to nahrat vse rovnou uz predem .. zadny dalsi dotazy navic... stacilo tomu ale predat jen pole nejaky struktury
To KIIV : urcite by sa dalo pouzit aj to.. ale neodovzdava sa pritom cela cast db s ktorou chces pracovat do prehliadaca? lebo to sa mi nezda moc dobre...
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů
Podobná vlákna
Jak získat hodnotu label<option label="???"></opt… — založil Cre@tiv
<option> — založil Milan
Získání value z option — založil Zuben
Binary Option Viet Nam — založil bocomvn
Moderátoři diskuze