Prosím o radu či mám niečo v mysql nastaviť, alebo mám chybu s scripte. Script mám uložený v htdocs ako výpis.php v zložke objednavky.
Tu je script :
<?
require("nastaveni.php");
$sql = "EXPLAIN SELECT * FROM `objednavky` WHERE 1";
?>
Ale keď dám príkaz : http://localhost/objednavky/vypis.php, tak sa mi ukáže prázdna stránka.
Vopred ďakuje za radu.
Fórum › MySQL
Výpis z mysql
To KIIV :
To mám v tej istej zložke ako nastaveni.php :
<?
$SQL_Server = "localhost";
$SQL_Uzivatel = "root";
$SQL_Heslo = "";
$Databaze = "irca";
?>
To Nrigo :
Díky, ale nikde tam nieje názov databázy, kde ho mám vložiť? Som úplný začiatočník samouk v databázach.
To klobása-irča :
Sorry veď ho mám v nastavení.
To klobása-irča :
Ale predsa mi tu niečo chýba : názov tabuľky, ten Tvoj script mi vypisuje chyba v riadku 6
To Nrigo :
Tu je celý script, ktorý som zadal :
<?
$result=mysql_query($sql) ;
while($bn=mysql_fetch_array($result)
{ $vypis=$bn["irca"];
echo "$vypis";
}
?>
pocuj... radim ti.. najprv si nastuduj nieco o php na internete najlepsie, lebo vidim ze tomu nejak nechapes...skus ist na www.php.net a pozriet si co tie funkcie robia...
spravne to ma byt takto:
<?
while($bn=mysql_fetch_array($result))
{ $vypis=$bn["irca"];
echo "$vypis";
}
?>
To Nrigo :
Teraz mi to vypisuje : Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\xampp\htdocs\Objednavky\vypis.php on line 5
ci pana.. neviem ci to ma cenu ;/ ..
<?
$SQL_Server = "localhost";
$SQL_Uzivatel = "root";
$SQL_Heslo = "";
$Databaze = "irca";
MySQL_Connect("$SQL_Server", "$SQL_Uzivatel", "$SQL_Heslo");
MySQL_Select_DB("$Databaze");
while($bn=mysql_fetch_array($result))
{ $vypis=$bn["irca"];
echo "$vypis";
}
<?
To Nrigo :
Už pár dní sa snažim niečo o php si naštudovať, ale do mojej starej a prechlastanej makovice tá teória akosi nechce vliesť, tak všetko robím systémom pokus-omyl a náhodou sa mi podarilo vytvoriť databázu v nej tabuľky a aj som ich napnil skúšobnými údajmi, len ten výpis mi akosi hapruje.
Na to, aby si mohol vypisovat udaje z databazy sa na nu musis najprv pripojit.. na to ti sluzia funkcie mysql_connect a mysql_select_db ... nestaci udaje dat len do obycajnych premennych :) ... potom potrebujes pomocou funkcie mysql_query poslat poziadavku databaze a nasledne ich pomocou funkcie mysql_fetch_array ulozit do pola, ktore potom vypisujes...
To Nrigo :
Asi to fakt nemá cenu teraz mi to vypisuje : Parse error: parse error in C:\xampp\htdocs\Objednavky\vypis.php on line 23
a pritom ten script nemá 23 riadkov asi mám chybu niekde inde, ale aj tak veľmi pekne ďakujem za snahu a za čas čo si mi venoval, budem ďalej skúšať a skúšať a skúšať možno sa mi niečo podarí
To Nrigo :
Ja som to len skopíroval a to som si nevšimol, ale robí to presne to isté čo som písal na úplnom začiaktu : nič prázdna stránka
To Nrigo :
Zadal som to správne, lebo aj databáza sa volá irca a aj jeden stlpec sa volá irca (zatiaľ zadávam názvy bez diakritiky, lebo mi to zobrazuje blbo) a keď som zadal echo "$a" tak sa nič nezmenilo stále prázdna stránka
klobása-irča napsal:
To Nrigo :
Zadal som to správne, lebo aj databáza sa volá irca a aj jeden stlpec sa volá irca (zatiaľ zadávam názvy bez diakritiky, lebo mi to zobrazuje blbo) a keď som zadal echo "$a" tak sa nič nezmenilo stále prázdna stránka
no ja som myslel tam dat retazec a, a nie premennu $a .. to je jasne ze ti nic nevypise ked si do nej este nic nevlozil ;// .. skus to co napisal KIIV ...
To Nrigo :
Tak to je na mńa veľmi veľa´, to nezvládnem asi to vzdám som neschopný, ak by sa Ti chcelo tak mi napíš celý script, ak nie ser na to a budem aj ja a fakt veĺmi pekne ďakujem za čas a trpezlivosť, bol si moc zlatý a ochotný. Díky moc.
To Nrigo :
Veď som písal, že som na učenie starý(48) a do hlavy mi teória fakt nechce vliezť, ale ešte to skúsim, dám si poradiť, ale výsledok nezaručujem, ale to užl nebude Tvoj problém, fakt díky za čas a trpezlivosť.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Výpis dat z MySql — založil Zuben
Pole + MYSQL výpis — založil Slim
MySQL výpis záznamů — založil tom*p
Php mysql vypis z DB POMOOC !!! — založil janik366
PHP Mysql výpis výsledku — založil Anonymní uživatel