Ahojte, mal by som na Vás pár otázok dúfam že mi pomôžete:)
1. Ako by sa dalo ak mám nejaký program ktorý prehráva v pozadí pre používateľa nejakú hudbu a tá je v zložke s programom nedala by sa nejako zakódovať alebo niečo podobné aby ju vedel čítať len daný program a nikto iný?
Aby sa nedala otvoriť ani prehrať atď. Ako by sa to dalo?
2. Nedala by sa hudba impletovať do súboru programu bez toho aby bola v zložke ako by sa to dalo?
3. Ako by sa dalo aký kód by som mohol použiť aby program ak niekto napíše do textbox-u niečo aby program nerozoznával veľké a malá písmená.
Napr. Aby bral do úvahy ako jeden celok napísany či takto "pes" alebo "Pes" alebo "pEs" aby som nemusel do programu zadávať všetky možnosti napísania daného slova.
A posledná otázka Ako by sa dali spraviť obrázky tak aby sa náhodne po stlačení tlačítka generovali?
Prosím ak viete napíšte budem vám vďačný:)
Vopred vďaka za odpovede:)
S Pozdravom:
Majox
Fórum › Visual Basic
Pár otázok k VB
Majox napsal:
Ahojte, mal by som na Vás pár otázok dúfam že mi pomôžete:)
1. Ako by sa dalo ak mám nejaký program ktorý prehráva v pozadí pre používateľa nejakú hudbu a tá je v zložke s programom nedala by sa nejako zakódovať alebo niečo podobné aby ju vedel čítať len daný program a nikto iný?
Aby sa nedala otvoriť ani prehrať atď. Ako by sa to dalo?
2. Nedala by sa hudba impletovať do súboru programu bez toho aby bola v zložke ako by sa to dalo?
3. Ako by sa dalo aký kód by som mohol použiť aby program ak niekto napíše do textbox-u niečo aby program nerozoznával veľké a malá písmená.
Napr. Aby bral do úvahy ako jeden celok napísany či takto "pes" alebo "Pes" alebo "pEs" aby som nemusel do programu zadávať všetky možnosti napísania daného slova.
A posledná otázka Ako by sa dali spraviť obrázky tak aby sa náhodne po stlačení tlačítka generovali?
Prosím ak viete napíšte budem vám vďačný:)
Vopred vďaka za odpovede:)
S Pozdravom:
Majox
položka 1 dalo by se to udělat. Jednoduše si dej svoji vlastní příponu.
položka 2 možná dalo navěsit ji na prázdný formulář, něco jako sklad. nezkoušel jsem to z hudbou, ale z obrázky, textem a animací to jde.
položka 3 převeď celý text na malé nebo velké písmena - proměnná = UCase("to co potřebuješ zkontrolovat) , LCase("to co potřebuješ zkontrolovat)
Poslední otázka - funkcí Randomize - číslo obrázku = round(rnd * počet obrázků)
1.Neskúšal som ale skúsim a napíšem ako to dopadlo.
2.Nie to sa nedá. (Aspoň z mojej skúsenosti)
3.Moc som tomu nepochopil...(radšej by som chcel celý kód)
4.Niečo už len skúsim
Ďakujem ti za odpovede:)
A ešte taká malá vecička...
Ako by sa dalo aby program dokázal nájsť na PC aký používa port a SMTP server na odoslanie napr. súboru či mailu?
Vďaka
S Pozdravom:
Majox
Majox:
K tomu bodu tři - LCase převádí string na malé písmena. UCase převádí string na velké písmena. Takže když dáš -
If Ucase(mojekontrola) = UCase(kontrolovanýstring) Then něco nevím co
Princip je ten, že ti oba stringy převedena velké písmena, případně s použitím LCase na malá písmena. Takže na velikosti písmen v kontrolovaném stringu vůbec nezáleží.
Snad to bude stačit ahoj Mir
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Par otazok k C++ — založil Rocco Siffredi
Php - pár otázok... — založil Anonymní uživatel
Pár otázok k VB6 — založil Majox
Pár programovacích otázok — založil Nwm