Ahoj
snazim sa connectnut na databazovy server na MSSQL databazu cez visual studio 2088 express edition, ale nejde to. Neponukne mi ziadny potrebny databazovy zdroj na pripojenie po sieti ako je vidno na obrazku,(zial nejde nahrat). POnukne iba try databazove zdroje(acess db file, sql comact 3.5, sql DB file). Pritom mam nainstalovane vsetko co sa tyka .net frameworku 3.5 SP1, Visual studio 2008 Express SP1, SQL Studio managment 2008 (neviem ci ma s tym nejaku suvislost)... Mohol by mi niekto poradit co s tym pls?
Fórum › .NET
Connect to database
Vždyť on se nechce připojit k MySQL, ale k MSSQL, jehož podporu má už .NET v sobě.
To Misiak : Podívej se na MSDN na třídu System.Data.SqlClient.SqlConnection, díky ní se celkem snadno připojít k databázi v kódu pomocí connection stringu.
http://www.dotnetforum.cz ...zde je o SQL pripojení až,až...
To Chrasty : jj to chapem ale v kode mi moc nepozu ulozene parametre, ked ich budem potrebovat menit(menit nazvy serverov a mena a hesla) velmi ma prekvapilo ze mi visual studio neponuklo moznost pripojit sa cez managera ani vytvorenie externeho configuraku. tak neveim ci mam spatnu verziu alebo co.... co som pouzival Microsoft visual web developer 2008 express tak tam to slo v pohode.
cim vznika dalsi dotaz: ako vytvorit externy configurak s vo VS 2008 express?
dik
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Database Language — založil Zed_1
Zapis do database — založil silent
[DATABASE APP] — založil Gog
Moderátoři diskuze