Zdravim,
Na Zápočtovou práci z databázových systému máme vytvořit program v C#, který bude objektově přistupovat k databázi. Jelikož jsem zatvrzelý vbasicář , avšak nikdy jsem objektově neprogramoval volil jsem menší zlo a zkusil něco napsat v C#. Vše se tváří jako že je vpořádku, ale v kódu jsou pouhé 3 chybky , které se mi zaboha nedaří opravit. Proto pěkně prosím nějakého hodného člověka aby mi jen dal radu co tam mám blbě či kde se odpíchnout, protože jsem se do toho pěkně zamotal .
Solution ke stažení ZDE (včetně class diagramu):
http://pekna.webovka.eu/Klinika.rar
(* Měl by to být program který přistupuje objektově k databázi "Klinika")
Předpokládám, co bude zdrojový kód bez chyb, bude funkční i možnost přidat do "Data Sources" objekty které jsem napsal. Nebo se tam musí přidat nějaké reference aby byli vidět dosavadní objekty ?
Děkuji všem alespoň za ochotu pomoci a omlouvám se pokud se někdo pousměje nad mou neznalostí , mě samotného mě to mrzí více ...
Fórum › .NET
C# Objektové programování
Co jsem to jen tak rychle zkouknul (ani sem nekompiloval), tak sem si vsiml hned 2 veci:
1, Ses si jistej, ze se ti to vubec pripoji na db?
2, V tride SQL mas foreach cyklus, ktery ma prochazet karty pacienta. Ovsem trida Pacient zadnou Property Karty neobsahuje.
Tot zatim vse, ceho sem si tak vsiml. Tak to zkus poresit a dej vedet.
Tak jsem na to taky jen letmo koukl a jak rika dannyk ten foreach ma par drobnosti. Predpokladam ze byl mysleny asi takhle ne?
public static List<Karta> Karty
{
get
{
if (karty == null)
{
karty = new List<Karta>();
foreach (Pacient pac in Pacienti)
{
foreach (Karta kar in pac.karty)
{
karty.Add(kar);
}
}
}
return karty;
}
}
Jo a nezapomen si v tride pacient nastavit karty z private na public jinak se knim nedostanes.
Ke nezbytnosti zpristupneni karet pacienta doufam netreba dalsich komentaru..
Pro ilustraci by bylo dobre pridat schema te databaze:-) Jinak bych jen poznamenal, ze neni zrovna dobre si napred nacist vsechna id
SELECT id FROM PACIENT
z jedne tabluky a pak ke kazdemu id donacitat ostatni sloupecky z te same tabulky SELECT * FROM PACIENT WHERE id = nejakeId
to same se da daleko lepe zvladnout tak, ze uz v tom prvnim selectu dam select *
- jen bude treba lehce pozmenit logiku, ale hodne to pomuze.Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Objektove programovani — založil Taz
Objektové programování ??? — založil anthAn
Objektově orientované programování — založil to_jsem_ja
Objektové programování - projekt — založil Crusty
Objektově orientované programování — založil Yohaku